BIH DNEVNI

Danas Diplomatski zimski bazar u Sarajevu

Diplomatski zimski bazar bit će otvoren danas, 2. prosinca, u dvorani Mirza Delibašić u sarajevskoj Skenderiji. ‘Bazar je prilika da se okupe žitelji BiH i međunarodna zajednica kako bi uživali u kulturnim i kulinarskim delicijama iz cijelog svijeta, ali i prikupili sredstva za pomoć djeci i mladima u BiH’, navodi se u saopćenju organizatora bazara.

Ove godine predstavit će se više od 45 veleposlanstava i međunarodnih organizacija, uključujući i devet novih zemalja. Na štandovima će se prodavati specijalni i neobični predmeti koji mogu biti savršen dar za nastupajuće praznike. Prostor za djecu nudi zabavu koja uključuje escape rooms, znanstvene eksperimente, dvorac na napuhavanje i druga iznenađenja. Inkluzivni kutak je mjesto na kojem sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti, mogu uživati u Bazaru.

‘Ne propustite aukciju na kojoj se nude destinacije za odmor, sportski rekviziti uključujući i potpisan dres Edina Džeke, pa čak i vožnju helikopterom za dvije osobe’, navodi se u priopćenju. Dobrovoljni članovi Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara za 2023. godinu su: Gry Reinertsen (Norveška), Ilona Stölken (Njemačka), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija), Tania Messerli (Švicarska) i Madeline Ben Atiković (Filipini).

Bazar se otvara u 11 sati, a u 12 je ceremonija otvaranja Bazara, gdje će se kratko obratiti organizatori događaja. Diplomatski zimski bazar je neprofitna organizacija u BiH koja pomaže djeci i mladima, te njihovim obiteljima širom BiH, uključujući i one u teškom financijskom i socijalnom stanju, te sa fizičkim i mentalnim poteškoćama. 

VEZANO

Ako ne bude poboljšanja za vikend, produžava se lockdown u Sarajevu

urednik

Sindikat doktora medicine i stomatologije apelira na Vladu da spriječi kolaps

urednik

Šefica Europske komisije, hrvatski i nizozemski premijer sljedeći tjedan stižu u Sarajevo

urednik