DNEVNI IZBOR UREDNIKA NOGOMET

DARKO VOJVODIĆ: U nekim klubovima su puna usta priče o sigurnosti igrača, a nisu dali marke u ovoj situaciji

Piše: Ersan Bijedić

Još nije jasno što će biti s nastavkom nogometne sezone u Bosni i Hercegovini, ali se u vrijeme popuštanja restrikcijskih mjera zbog korona virusa konačno očekuju konkretnije odrednice ovih dana, pa jednako tako i u Prvoj ligi FBiH gdje je ostalo za odigrati čak 14 kola.

Na vrhu ljestvice je sarajevski Olimpik, od početka glavni pretendent za titulu prvaka u ovom rangu natjecanja, klub koji s klupe vodi Darko Vojvodić, trener specijalist za ovaj rang koji je već osvojio Prvu ligu FBiH (sa gabelskim GOŠK-om) i Prvu ligu RS (sa banjolučkim Borcem).

 – Sve ovo je svakako negativno utjecalo na nogomet jer je prosto neprirodno da u ovom periodu imamo bilo kakvu stanku, a pogotovo ovako dugu stanku, govori Darko Vojvodić koji je sve vrijeme ipak držao na oku svoje igrače.

 – Bili smo stalno u kontaktu, imali su program, radili su stalno i slali mi rezultate. Bilo mi je najvažnije da oni koji su skloni promjeni težine ostanu na nivou iz priprema. Ipak davno su ti treninzi prestali imati nekog smisla, ne znamo ni kad ćemo početi i puno je upitnika iznad nas, dodao je.

Dosta ja različitih shvatanja unutar klubova o tome treba li, kad i kako, nastaviti natjecanje. Obično se razmišljanja razlikuju prema interesu i poziciji svakog pojedinog kluba i položaju u kojem se nalazi.

 – Jedini način da se nastavi je da se održi 14 kola, sve drugo nema smisla i čiste su budalaštine. Ja sam za to sam da se igra ukoliko postoje uvjeti za to. U nekim klubovima su sad puna usta priče o igračima i njihovoj sigurnosti, a nisu im dali marke u ovoj situaciji, niti im je stalo da njihovih obitelji. Moj klub je sve isplaćivao redovito. Ima dosta onih koji nisu ništa dali, a sad se kao brinu za sigurnost igrača. Kad u tom segmentu budu korektni, neka rade što hoće, poručio je Vojvodić.

U razmatranju načina kako nastaviti natjecanje, svi gledaju svoj interes.

 – Mišljenja su obično onakva kakav je položaj na ljestvici. Mi smo prvi, ali želimo da se nastavi i da nam nitko ništa ne poklanja. Volio bih vidjeti reakciju drugih da su prvi na ljestvici. Nemamo tu dvojbu, imamo odličnu ekipu. U svemu tome ima dosta licemjerja. Treba naći rješenje da se završi tako da imamo neke koristi od toga, da bude fer i korektno, a ne da bude onako kako pojedincima odgovara. Ako se natjecanje nastavi, svi krećemo od iste točke, poslije jednakih problema. Nisam posebno zagovornik nijedne opcije, niti da se nastavi ili ne. Samo toga da se igrači i treneri u ovoj državi tako i osjećaju, ističe Vojvodić.

Smatra da su u Olimpiku bili primjer solidarnosti u doba pandemije.

 – Nije se moglo dogoditi da mi nekome od igrača nešto nedostaje. Pokazali smo visok standard solidarnosti. Mislim da će zbog toga odnos na relaciji igrači – treneri – uprava biti još bolji, zaključio je Darko Vojvodić.

Odvikao sam se od espressa

Duga je stanka u nogometu, a trenutno je u opasnosti od još duže.

 – Biće posljedica, ali nogomet će se i dalje igrati. Čim krene, zaboravit će se ovo. Volio bih da krene što prije jer nam nedostaje svakodnevni život i to bi značilo da su se stvari normalizirale, kaže Vojvodić kojem pandemija nije pala pretjerano teško za osobne navike.

 – Svakako ne izlazim puno, navikao sam na ovakav način, pridržavao sam se svega i nije mi to teško padalo. Radio sam na sebi, učio engleski jezik. Odvikao sam se od espresso kave i to je jedna pozitivna stvar.

U Prvoj ligi FBiH bez inficiranih

U Prvoj ligi FBiH nije bilo inficiranih korona virusom.

 – To znači da su se svi ponašali maksimalno profesionalno i svaka im čast na tome, govori Vojvodić.

Opasnost ipak nije prošla, a posebno će biti potrebna opreznost ukoliko se natjecanje nastavi.

 – Nisam siguran da su klubovi u financijskoj situaciji da osiguraju sve potrebno da bi to mogli izgurati. Vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Tu je i pogubna opasnost od ozljeda poslije stanke. Ne vidim ni svrhu igranja na visokim temperaturama. Puno je upitnika pred nama, kaže Vojvodić koji ne sumnja da će njegova ekipa opet biti spremna odgovoriti svim zadaćama.

 – Odlično smo počeli proljeće i taman ulazili u ritam. Ovo nas je zaustavilo i sve moramo ispočetka. Ali smo spremni da to opet brzo dovedemo na taj nivo.

Pričuvajte se, ovo će proći

Pratio je i vijesti iz Hercegovine povodom pandemije.

 – Za Čapljinu, Gabelu i Čitluk sam emotivno vezan jer sam tamo bio igrač i trener. Tamo su me prihvatili kao svoga. Želim svima da budu živi i zdravi, onima koji su obolili da se oporave što prije i onima koji nisu da se pričuvaju. Ovo će proći i stvari će se normalizirati, rekao je Vojvodić.

VEZANO

Trivunović: Izuzetno sam zadovoljan kadrom koji posjedujem

urednik

Prva liga FBiH: U Kaknju okršaj prvog i zadnjeg

urednik

SVIRAJ KRAJ! Danas će službeno završiti sezona u Prvoj FBiH, uskoro i u Premijer ligi

urednik