DNEVNI NOGOMET

Davis Cup: Mostar diše tenis

Mirza Bašić, Andrej Medić, Nerman Fatić, Tomislav Brkić i Damir Džumhur u Mostaru će ugostiti Aleksandra Zvereva, Daniela Altmaiera, Yannicka Hanfmanna, Kevina Krawietza i Tima Puetza. Davis Cup dolazi u Mostar!
Šesnaestog i sedamnaestog rujna Mostar će disati tenis – Grad na Neretvi bit će domaćinom duela 1. kola Svjetske grupe 1 Davis kupa. BiH ugostit će Njemačku…

– Ovo je prilika za Mostar i BiH da se predstavimo u što boljem svjetlu, sportskom i svakom drugom, da opravdamo važnost meča, rekao je trener teniske reprezentacije BiH Robert Raguž.

– Njemačka je peta reprezentacija svijeta, imaju jednog od najboljih igrača svijeta, a tu su i dva igrača koji su na pragu top 50, kao i jedan od najboljih teniskih parova u ovome trenutku. U ovoj fazi natjecanja nije nas mogao čekati teži zadatak, dodao je pa pozvao ljubitelje tenisa iz BiH i regije da sredinom mjeseca budu tu.
– Protivnik je jako težak, ali ranking nekada ne mora značiti puno. Publika može stvoriti atmosferu da igrači odu iznad svog realnog maksimuma, tako da sam uvjeren da uz pune tribine možemo odigrati dobar meč i ostvariti pozitivan rezultat, naglasio je Raguž.

Njegov optimizam dijeli i iskusni Tomislav Brkić, 119. igrač svijeta u parovima…

– Zadnji put smo igrali u Širokom Brijegu, bila je fantastična atmosfera, nadam se da će i Mostar opravdati tu ulogu. U Teniskom klubu Mostar napravio sam svoje prve korake i ostvario prve ATP poene. Nismo u ulozi favorita, ali imamo domaći teren, nadam se puni tribinama, izjavio je Brkić.

Izvlačenje parova bit će obavljeno u petak, 15. ovog mjeseca, mečevi počinju u subotu 16. u 12 sati, dok su nedjeljni mečevi na rasporedu od 10:30. S. N.  

VEZANO

Tenis: ‘Nijemci jako nezgodni i bez Zvereva’

urednik

Džumhur negativan na korona virus

urednik

Damir Džumhur: ‘Đoković će sigurno predložiti novi termin meča u Sarajevu’

urednik