BIH DNEVNI IZBOR UREDNIKA

Dodik feštao na Čovićevom rođendanu u Mostaru, bio i Grlić Radman…

HDZ BiH posljednjih dana ima puno razloga za slavlje. Prvo je 18. kolovoza obilježana 31. godišnjica osnivanja te stranke, a samo dan kasnije lider HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović proslavio je svoj 65. rođendan.

Na privatnoj zabavi održanoj u Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru prisustvovalo je odabrano društvo, tako reći uži krug prijatelja šefa najveće hrvatske stranke u BiH.

Dodik helikopterom na rođendan

Među Čovićevim gostima bio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH koji bojkotira svoje radno mjesto (ali prima plaću) jer je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo zakon kojim se kažnjava negiranje genocida u Srebrenici i veličanje ratnih zločinaca.

Dodik je u Mostar došao helikopterom koji je sletio na travanjak stadiona HŠK Zrinjskog, a na Čovićevu rođendansku feštu otišao je nakon što je održao sastanak sa srpskim udrugama u Mostaru gdje je razgovarao o položaju svog naroda u HNŽ-u. Usput je ‘dobacio’ da Christian Schmidt, koji je dan ranije razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel upravo o stanju u BiH s naglaskom na ‘Dodika’, za Republiku Srpsku nije novi visoki predstavnik.

I Grlić Radman na fešti

Zajedno s Dodikom i Čovićem, na fešti je bio i Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, trenutno najveći zagovaratelj izmjena Izbornog zakona po prijedlogu Hrvatskog narodnog sabora.

Između ostalih, zabavi je prisustvovao i lider SBB-a i konzultant u Avazu Fahrudin Radončić.

Odabrano društvo su na zabavi koja je trajala do ranih jutarnjih sati navodno zabavljali Halid Bešlić i Klapa Intrade, a posebnu pažnju gostiju privukla je i zanimljiva torta napravljena u čast šefa HDZ-a BiH.

Čović se prisutnima obratio govorom, u kojem se jednostavno zahvalio svojim prijateljima.