DNEVNI

DODIK: Razgovarao sam s Čovićem, najbolje bi bilo da izbacimo SDA iz vlasti

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je na netom održanim Općim izborima u BiH bio kandidat za predsjednika RS, za ATV je, govoreći o odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da je u redovitom kontaktu s predsjednikom Srbije i da su dobri odnosi s rukovodstvom Srbije ključno pitanje za Republiku Srpsku. “Ima i na njegovoj strani i ovdje nekih koji spekuliraju, ali to sigurno neće ugroziti naše odnose“, smatra Dodik koji je dodao d SNSD namjerava nakon objave rezultata izbora formirati novi saziv Narodne skupštine RS-a. “Do kraja studenog ćemo formirati Vladu RS-a i da bismo do kraja godine mogli donijeti novi proračun, nove ekonomske politike za iduću godinu“, najavio je.

Govoreći o mogućim koalicijama na državnoj razini, Dodik je rekao da je HDZ BiH nesumnjiv pobjednik kod Hrvata, a da Bošnjaci imaju dva bloka koja su ‘tu negdje’.

Naveo je i da je razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem o tome da zajednički odluče s kojim od tih blokova mogu imati zajedničku politiku. “Najbolje bi bilo da izbacimo SDA, što ona ne bi preživjela. Izetbegović je izgubio, barem ja tako mislim, zbog paranoje da bi, ako uđu Srbin i Hrvat koji nisu sarajevske opcije, njima mogli praviti probleme. Ja sam četiri godine radio u odnosu 2:1, pa sam potezao vitalni nacionalni interes. Oni nisu htjeli ući u tu poziciju jer bi taj jedan morao potezati vitalni interes kod Bošnjaka, pa bi onda bilo da i nije tako loše to što je Dodik za njime posezao 11 puta. Ne želeći to da radi, svoje glasove je usmjerio Komšiću pa je kolateral sve te priče“, rekao je Dodik.