DNEVNI NOGOMET

Domagoj Pušić: Zašto je njegov potpis iznenadio

Kad je Zrinjski prije dva dana obznanio da je potpisao iskusnog hrvatskog veznjaka Domagoja Pušića, mnogi su se zapitali – zašto? Jer u veznom redu Zrinjski je pun. A to će onda reći da su razlozi drugi, nešto složenije prirode, a da sve ipak ima nekog smisla. O čemu se dakle radi?

– HŠK Zrinjski želi službeno potvrditi angažman Domagoja Pušića, 29-godišnjeg veznog igrača koji je danas potpisao ugovor u trajanju do 31. svibnja 2022. godine. Najveći dio karijere Pušić je proveo u dresu Osijeka za koji je upisao 167 službenih nastupa, u Hrvatskoj je igrao još za Rijeku i Zadar, jednu sezonu je proveo u Švicarskoj gdje je nastupao za Lugano, dok je posljednji angažman imao u Suduvi iz Litve, objavio je Zrinjski i mnoge iznenadio.

Jer, iako je trener Sergej Jakirović stalno, od siječanjskog dolaska u Mostar, isticao kako mu treba provjeren ‘box to box’ veznjak, potpis Pušića ipak je donekle intrigantan – ali može ga se objasniti da ima smisla. Najprije treba znati tko je Domagoj Pušić, a po CV-u, definitivno nije nitko i ništa. Jer riječ o igraču koji ima 190 utakmica u dresovima hrvatskih prvoligaša (od čega 170 prvenstvenih), koji uz svoje ime ima i trofej hrvatskog Kupa, osvojen s Rijekom… a sa Suduvom je prošle godine (u Litvi se sezona traje kalendarsku godinu) bio drugi u tamošnjoj A Ligi. A što se tiče njegovog stila… voli loptu, čuva posjed, sklon je driblingu, pokriva dosta širok prostor, lucidan je.

No, iako je riječ o igraču s određenim regionalnim pedigreom, ovdje je zanimljivije to da je Zrinjski doveo tip veznjaka kakvih već ima nekoliko – a riječ je o radilici u sredini terena, zadnjem veznom od kojeg počinju akcije i na kojem završavaju protivničke. Damir Zlomislić, Dinko Trebotić, Ivan Enin, Juraj Ljubić, sve su oni takvi igrači, ali među njima je još jedan odgovor, zapravo još par odgovora u ovoj analizi oko Pušićevog potpisa. Zlomislić očito ima problema s tetivom zbog koje nije odradio kompletne pripreme, a iako se vratio u pogon i konkurirat će za nadolazeći derbi sa Sarajevom, nitko nije siguran da se problem uskoro neće vratiti. Trebotić je također ‘problematičan’. Spletom okolnosti, dobio je priliku na startu proljeća protiv Krupe, ali snažan je dojam da je on zapravo tek rezerva kada su Zlomislić i Enin out. Uz sve to, Juraj Ljubić, stigao ove zime, ipak je neiskusan.

Sve to zbrojite i doći ćete do jednostavnog zaključka da se klub ne želi kockati, da u rotaciji želi imati još jedno ozbiljno ime. Jer ulog je ipak prevelik – Europa.  A to hoće li Pušić opravdati očekivanja, to će pokazati vrijeme i teren. Klubu i struci sigurno se ne može prigovarati su propustili dobru priliku ugrabiti ‘igrača za kojeg uvijek ima mjesta’.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Zrinjski: A sve je počelo u sretnim okolnostima…

urednik

Nemanja Bilbija: Za rekord mu treba devet golova, a preostalo je još devet kola

urednik

Zrinjski: Je li konačno došlo vrijeme za dugo očekivanu pobjedu u Banjoj Luci?

urednik