DNEVNI

Don Željko Majić umjesto Franje Komarice

Papa Franjo imenovao je don Željka Majića novim banjolučkim biskupom nakon što je dosadašnji i dugogodišnji biskup Franjo Komarica stekao uvjete za umirovljenje, saznaje Hercegovina.info. Informacija o imenovanju objavljena je u podne.

Tko je don Željko Majić?

Rođen je u Drinovcima 28. ožujka 1963. Filozofsko-teološki studij završio je u Sarajevu, a za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaredio ga je 29. lipnja 1988. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve biskup Pavao Žanić. Poslijediplomski studij pastoralne teologije u Rimu, s boravkom u Međunarodnom zavodu sv. Pavla, pohađao je na Papinskom lateranskom sveučilištu i postigao magisterij u lipnju 1995. Nakon povratka sa studija obavljao je više pastoralnih službi u Hercegovini, a vicerektorom Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu imenovan je 17. lipnja 2006. U tijeku svoje šestogodišnje službe, okupljajući hrvatske studente i studentice u Rimu, priredio je četiri zbornika njihovih radova, posljednja tri uredio je zajedno s dr. don Božom Golužom. Godine 2011. objavljena je i njegova knjižica razmišljanja ‘Oče, oprosti nam!’ a priredio je i, uz suradnju oko 30 hercegovačkih svećenika, ‘Vodič kroz Godinu vjere: Obitelj – žarište vjere’.

Ravnatelj Caritasa

Nakon isteka regularnoga mandata i povratka iz Rima don Željko je imenovan generalnim vikarom, što je od dosadašnjega generalnog vikara don Srećka Majića preuzeo primopredajom, te 7. prosinca položio kanonsku ispovijest vjere i prisegu. Također je imenovan voditeljem Biskupske kurije. Povjerena mu je zadaća organiziranja i provedbe Godine vjere u Hercegovini i uređivanje Službenoga vjesnika Biskupija Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske.

Don Željko Majić proteklih godina obavlja i službu ravnatelja Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

VEZANO

INTERVJU Mons.dr. Franjo Komarica: Ima političara koji nastoje preuzeti ulogu Boga

urednik

Biskup Komarica: Ne može se oduprijeti starenju, može gubljenju pravih vrijednosti

urednik