DNEVNI KOŠARKA

DRAGANA DOMUZIN: Potrebno nam je vrijeme da se uigramo i steknemo iskustvo

Banjalučanka Dragana Domuzin (rođena 3. studenog 2000. godine) je jedna od predvodnica nove generacije ženske seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ona je bila dio reprezentacije BiH kroz mlađe selekcije, a zatim i u njenim najvećim uspjesima u povijesti, odnosno tijekom osvajanja petog mjesta na Europskom prvenstvu ljeta 2021. godine te na Svjetskom prvenstvu u Australiji prošle godine.

Nakon rujna prošle godine uslijedila je smjena generacija te pad u igri i rezultatima.

 – Imale smo period kad smo ostvarivale rezultate, gdje nam je Jonquel Jones puno pomogla, ali nakon Svjetskog prvenstva je došlo do velikih promjena. Dosta je igračica otišlo, ostale smo mi mlađe i naravno da treba vremena da se uigramo i steknemo iskustvo te da dobijemo samopouzdanje za tako velike utakmice, govori Dragana Domuzin.

Na mlađe djevojke je pao pomalo nerealan pritisak prethodnih rezultata koje su postigle dosta iskusnije igračice predvođene naturaliziranom MVP košarkašicom iz WNBA (Jones).

 – Mislim da je normalna stvar s obzirom na uspjehe i rezultate koje smo napravile prethodne dvije godine da će poslije neuspjeha biti kritika jer su ljudi na neki način navikli na nas u najboljem svjetlu. Došlo je do smjene generacije i treba proći određeno vrijeme da dođemo opet do tog nivoa. Veliki utjecaj je imala Jones i ne znam hoće li se to ikad više ponoviti. Ali mi mlađe ćemo dati sve od sebe da odradimo buduće akcije što bolje možemo i time se vodimo, kaže Dragana i dodaje o netom završenim kvalifikacijama za EP:

 – Imale smo šansu i ovaj put, ali ispalo je tako. Čekat ćemo sljedeće kvalifikacije i dati sve od sebe da bude bolje.

Pitali smo je o dometu i potencijalu novog sastava Zmajica.

 – Mislim da ima stvarno dobrih igračica i smatram da dobrim radom, organizacijom, trudom i svim što ide uz to, možemo napraviti dobar rezultat. Ali o rezultatu će odlučivati i druge okolnosti, kao protivnici koje ćemo dobiti. Naravno, ne treba tražiti izgovore, nego se fokusirati na to što mi možemo uraditi, zaključila je Dragana Domuzin.

Igra za Slovanku

Banjalučanka ove sezone nastupa za češki klub Slovanka (Prag).

 – Liga ima dosta jakih klubova koji nastupaju u europskim natjecanjima, kao i puno iskusnih igračica, tako da mi to dosta pomaže da vidim gdje sam. Zadovoljna sam sezonom i rezultatima tima jer ćemo igrati play off i završnicu Kupa, izjavila je Domuzin.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]