DNEVNI NOGOMET

Dudić: Ako ga Zvezda i dalje želi, rado bismo ga prodali

Nogometaši Veleža nastavili su treniratia još uvijek čekaju službenu odluku o nastavku sezone, mada, kako vrijeme prolazi, svima postaje jasnije kako od nastavka sezone nema ništa. Slika bi u ponedjeljak trebala biti jasnija, a onda se vrlo vjerovatno kreće sa slaganjem kockica za iduću sezonu.
Nusmir Fajić je već bivši, status nekolicine igrača kojima ističu ugovori još uvijek nije potvrđen, a posljednjih dana se pojavila informacija kako bi još jedan važan igrač, netko će reći super važan, mogao napustiti Velež. Riječ je o Brazilcu Brandau, za kojeg je navodno interes pokazala Crvena Zvezda.

– Koliko znam, pratili su ga na nekim utakmicama tokom prošle sezone i to je jedino što u ovom trenutku mogu reći, rekao nam je trener Feđa Dudić.
– Postoji li za njega i dalje interes Beograđana, ne znam, ali znam da je Brandao jedan od naših najvrjednijih igrača i, normalno, ako bi se ukazala prilika za prodaju, zašto to ne bismo i učinili? Unaprijedili bismo momku karijeru, a i klub bi od toga imao koristi, dodao je Dudić te naglasio kako je velika većina igrača pod ugovorom, što je najvažanije u ovom trenutku.

Brandao je ove sezone u dresu Veleža postigao deset golova te upisao 22 nastupa. Sezonu ranije, u Prvoj ligi FBiH, 14 se puta upisao u strijelce. F. I.

VEZANO

PL: Rođeni vole dvanaesti mjesec

urednik

FK Velež: Dudić utakmice protiv AEK-a doživljava kao nagradu za uloženi trud

urednik

PL: Velež i Zrinjski u završnici gostuju i u Banovićima

urednik