DNEVNI NOGOMET

Dudić: Veličina ovog Veleža je da nastavi igrati i kad gubi

Po prvi put ove sezone, nogometaši Veleža uspjeli su povezati dvije pobjede. Nakon Mladosti, savladan je Radnik (2:1), koji je opet pokazao koliko može biti neugodan u gostima, bez obzira što je ovaj put u Mostaru bio poprilično oslabljen neigranjem važnih igrača kao što su Huseinbašić,  Karić i Mekić, dok je nakon dva tjedna pauze Velibor Đurić ostao na klupi.

Gosti su imali otvaranje kako se samo može poželjeti, iz prvog napada su zabili i time dodatno pojačali pritisak na leđima igračima Veleža. Međutim, Velež nije odustajao, imao je posjed, sve je više prijetio, ali sve do četrdesete minute bio je u minusu.  Ipak, činjenica da Velež najviše golova postiže u periodu od 41. do 50. minute, još je jednom došla do izražaja.

Najbolji strijelac ekipe, Cvijanović, peti se put ove sezone upisao u strijelce, a golom je svoju sjajnu formu potvrdio i neumorni Zeljković. Na kraju je Velež zasluženo pobijedio, mogao je i uvjerljivije, baš kao što je ekipa Feđe Dudića mogla ranije prelomiti utakmicu – ali nije. Još jednom se potvrdilo kako je Velež ekipa koja stvara dosta prilika, ali se do gola ili golova poprilično ispromašuje.  

– Stvorili smo šest-sedam mrtvih šansi… što sve mi možemo promašiti. Na kraju protivnik ima jedan aut, mi strepimo. U ovakvim utakmicama, kada puno promašiš, onda budeš i kažnjen, uveo je svoj osvrt na trijumf Dudić.
-Znali smo da će Radnik doći igrati na kontre, to se vidjelo u samoj postavci, a mi nažalost primimo iz kontre – olako shvatimo jednu situaciju i primimo gol. Ali mi smo nastavili igrati u istom tempu i mislim da je to veličina ovog Veleža – pokazali smo karakter, igrali smo svoju igru, iako smo gubili, dodao je šef Rođenih.

U idućih sedam dana, Velež će odigrati dvije utakmice. Prvo u Kupu protiv Dizdaruše, kluba iz mjesne zajednice kod Brčkog, a onda slijedi nešto puno jače, kvalitetnije, teže – Borac u Banjoj Luci. Postoji mogućnost da već u tom susretu za ekipu zaigra Nemanja Anđušić. On i golman Vedran Kjosevski nove su akvizicije Veleža, a spominju se još i Nermin Zolotić te kao povratnik Kosta Manev. Realno, Velež neće gomilati igrače, tako da ne treba očekivati da će doći obojica.

– Mi ćemo tražiti još jednog defanzivca do kraja zimskog prijelaznog roka, vidjet ćemo hoće li to biti Manev ili Zolotić, ili neko treći. Dovodili smo igrače kada smo procijenili da su za nas. Stalno je bio pritisak ‘zašto nema igrača?’ Ja sam takav, ako dovedem igrača, onda znam da je pojačanje za Velež i da vrijedi. Što se tiče Anđušića, problema s njegovom papirologijom ne bi trebalo biti. On bi, ako sve bude u redu, mogao biti u konkurenciji za susret protiv Borca. Kada je u pitanju Kjosevski, da tu ne bi bilo neke zabune, mi smo zadovoljni svojim  golmanima, ali smo iskoristili priliku i ugrabili jednog mladog, kvalitetnog golmana koji bi mogao biti zalog za budućnost, zaključio je Dudić. F. Ibrulj

Standings provided by SofaScore LiveScore


VEZANO

Rođeni slavili u gradskom derbiju

urednik

Naši u Europi: Na mapu se vraća Velež, danas igraju i Široki te Sarajevo

urednik

FK Velež: ‘Putokaz da se može i u Ateni’

urednik