DNEVNI OSTALI SPORTOVI

EDINA BEGIĆ: Monza je moj klub, tu će mi biti lakše vratiti se poslije povrede

Najbolja bosanskohercegovačka odbojkašica i prošlosezonska članica moskovskog Dinama, Edina Begić, je u procesu oporavka nakon teške povrede (puknuće križnog ligamenta desnog koljena) koju je zadobila na utakmici ruskog prvenstva 5. ožujka.

Edina se operirala 23. ožujka u Monzi, a prije par dana je za istoimeni klub potpisala jednogodišnji ugovor. Radi se o klubu za koji je već nastupala pet sezona te je igračica sa najviše nastupa (98) u dresu Monze u elitnom rangu natjecanja.

 – Dok sam bila u Rusiji uvijek sam pratila Monzu, bile su druge tijekom sezone i bilo mi je baš drago zbog ekipe. Te završne utakmice sam imala priliku i gledati s obzirom da sam operirana 23. ožujka. Moja odluka je bila da se tamo operiram jer sam već jednom imala tu povredu i odlučila sam otići kod istog liječnika gdje se najbolje osjećam. Kako sam se vratila tamo i vidjela punu dvoranu, vratio mi se taj osjećaj da bih voljela opet zaigrati za Monzu, tako da su već tad krenuli manji razgovori o mom povratku, pojašnjava Edina Begić.

Već je četiri mjeseca rehabilitacije iza nje.

 – Za koljeno je bila dobra odluka operirati se u Monzi jer poznajem dobro čitav taj medicinski tim i doktore, tako da mi je i to bilo drago, da uz njihovu podršku oporavim koljeno i vratim se na teren u klubu gdje sam igrala pet godina i gdje se osjećam kao kod kuće, ističe Begić.

Sljedeće sezone će tako nastupati za klub u kojem je rekorderka sa 98 nastupa u elitnom rangu.

 – Počastvovana sam tim rekordom. To je moj klub, tamo je moje srce, tu poznajem dobro okolinu i mislim da će mi biti lakše s obzirom da sam imala jako tešku sezonu u Dinamu. Mislim da će mi sve to biti dobra motivacija da se vratim poslije teške povrede, priča Edina.

Oporavak će još potrajati.

 – Radila sam oporavak u Italiji pa u BiH, ali ide sporije nego sam očekivala. Ipak to je u redu jer ne treba porediti sa prethodnom povredom i koljenom. Svako koljeno je priča za sebe, vjerujem da će sve ići na vrijeme i dobro, vjeruje Edina koja bi se na teren trebala vratiti u listopadu.

 – Monza svake godine pravi ekipe koje mogu osvojiti prvenstvo. Sljedeće godine sve ekipe su dobro pojačane, biće na visokom nivou, ali i Monza ima dosta jakih imena, tako da su ciljevi uvijek da se napreduje. Klub ima odličnu reputaciju koju želi sačuvati i u sljedećoj sezoni, zaključila je Edina Begić.

Povratak u listopadu

Naša izvrsna odbojkašica će nedostajati reprezentaciji BiH u grupi F kvalifikacija za EP kad naše igraju protiv Švicarske, Grčke i Norveške. Prva utakmica je na rasporedu 20./21. kolovoza u gostima protiv Norveške.

 – Nažalost neću biti spremna za kvalifikacije, očekujem povratak na teren tek u listopadu. Još uvijek ne trčim, ne skačem, za te stvari mi treba malo više vremena, kazala je Edina.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]