DNEVNI NOGOMET

EUROPSKI PUT SE NASTAVLJA: “Nismo iznenađeni jer znamo koliko ova ekipa može”

Velež je došao na pola puta do mjesta u kojem ga nitko prije početka nije vidio.

Realno i rekli bi smo sasvim normalno. Međutim, jedna nova ekipa koja se pojavila u društvu već provjerenih imena koja nam pomognu da premostimo ljetni, uglavnom vrući period prije nego što krenu Lige prvaka, Europe i ostale velike i mnoge je iznenadila. Prošao je Velež prvo jednu, pa drugu prepreku i sada ima priliku da preskoči i treću. Još jednu ekipu koja nije iz Lige petice, ali dolazi iz jedne uređene zemlje koja ima sistem i u kojoj je sport bitna karika u istom, Švedske.

Protiv Elfsborga je opet Velež igrao kao da je takvih utakmica iza sebe imao malih milijun, tražeći način ne da ostavi što bolji utisak na koji su nas navikle bh. ekipe u nekom trećem pretkolu, nego da pobijedi. I taj Elfsborg kojeg su opet ne samo u Veležu već i svi mediji najavili kao jakog, neugodnog protivnika, koji je posebno opasan kući, koji kažnjava i najmanje greške. I jesu Šveđani dobri i jesu pokazali da mogu i najmanju priliku pretvoriti u gol, ali je isto tako Velež odigrao taktički dobro, čak je u drugom dijelu bio bliže drugom golu nego Elfsborg, posebno kada su u posljednjih pola sata na terenu bili Radovac i Brandao koje je trener Feđa Dudić ostavio na klupi.

 – Žao mi je što smo vrlo brzo primili gol, jer da smo zadržali prednost, sigurno bi do kraja imali šansu i da ostvarimo pobjedu. Međutim, ono što mi je posebno važno jeste da smo odmah nakon Rudara odigrali jednu kvalitetnu utakmicu i još jednom smo pokazali da možemo i da znamo učiti na svojim porazima što je jako važno. Odigrali smo taktički vrlo dobru utakmicu, što se moglo i vidjeti. Limitirali smo domaćina odlično što se tiče prilika i zbog toga sam sretan. Posebno, moram da se zahvalim navijačima koji su se pobrinuli da imamo osjećaj kao da igramo u Mostaru. A ne treba zaboraviti da je tu bilo momaka koji su došli iz Mostara, naglasio je Dudić koji, uostalom kao i cijela ekipa, nema previše vremena za odmor

Baš kao što je to bio slučaj nakon prethodne dvije gostujuće utakmice i ovaj put se ekspedicija Rođenih odmah vratila u Mostar, vrlo brzo će na put u Bijeljinu, u nedjelju je protivnik Radnik. Opet se moraju pronaći najzdraviji, najsvježiji kako bi ekipa ostvarila dobar rezultat.

 – Upravo tako, niti imamo vremena niti mogućnosti da sada nešto previše analiziramo ovo što je iza nas. Još jedan trening vrlo vjerojatno i to je to, ponovo na put.

Kada se priča i piše o dosadašnjem dijelu Veležovih nastupa na europskoj sceni, strijelci su posebna. Brazilac Brandao kojeg prošle sezone nije bilo nigdje, barem kada su u pitanju golovi. Protiv Colerainea se tri puta upisao u strijelce. AEK-u na primjer zabije sjajan gol Pršeš, a onda se protiv Elfsborga “ukaže” Slaviša Radović koji je do Švedske u četiri utakmice Konferencijske lige na terenu proveo 97 minuta I samo je jednom bio starter. I svoj prvi gol u dresu Veleža zabije baš u Švedskoj.

 – Osjećaj je nevjerojatan. Ovo je moj prvijenac u dresu Veleža i drago mi je da je to bilo na europskoj utakmici. Šef mi je rekao gdje da stojim na prekidu i bas tu je pala lopta. Išli smo po pozitivan rezultat, nismo iznenađeni jer znamo koliko ova ekipa može. Kada je ekipa na 100% rezultat neće izostati sigurno, dodao je Radović.

Larsson: Malo je reći da smo frustrirani

U švedskim medijima su malo je reći ostali zatečeni rezultatom prve utakmice. Ponajviše zbog činjenice što znaju šta ih čeka u uzvratu. Kakva atmosfera na stadionu Grbavica. Rezultat koji su ostvarili u prvoj utakmici nije ono što su očekivali.

 – Malo je reći da smo frustrirani, ovo nije rezultat koji smo očekivali, ali vjerujem da ih možemo šokirati u uzvratu, kaže Johan Larsson.

U švedskim medijima su pisali o atmosferi koja čeka igrače Elfsborga na Grbavici, a sada znaju da će im posao nakon 1:1 iz prve utakmice biti dodatno otežan.

Rođeni gosti u Kikačima

Kada je u pitanju ekipa Veleža, oni su nakon jednog dana odmora u Mostaru otputovali u Kikače, Rođeni će biti gosti federalnom drugoligašu Mladosti, na terenu stadiona Tom Cat Arena će odraditi i jedan trening prije nego što krenu prema Bijeljini.

Piše: Feđa Ibrulj

[email protected]