DNEVNI NOGOMET

FK Velež: Bez Radovca, priprema za AEK mijenja se iz temelja

Ćosić, Brandao, Hasanović, Vehabović, Bogdanović i Zajmović su ostali na klupi, mladi Kačavenda je debitirao na golu, Zubanović je također bio starter – zamisao Feđe Dudića je bila probati s izmijenjenom momčadi obaviti ono najvažnije, osvojiti tri boda protiv Posušja i to mu je pošlo za rukom.

Iako je konačni cilj u prvoj prvenstvenoj utakmici sezone ostvaren, u prvom dijelu utakmice s Posušjem stvari nisu tekle prema planu pa je onda Feđa Dudić u nastavku ubacio Ćosića i Brandaa, nakon njih Hasanovića, Vehabovića. Izmjene su urodile plodom, posebno su potrebnu živost u igri prema naprijed unijeli Ćosić i Brandao. Na kraju je Velež pobijedio i okrenuo se velikoj utakmici protiv AEK-a u četvrtak, ali je dobro raspoloženje i pripremu za utakmicu pokvario jedan detalj iz utakmice protiv Posušja – onaj iz 74. minute kada je igru napustio Samir Radovac… za kojeg je naknadno utvrđeno da je nagnječio tetivu.– Ne znam, bojim se najgoreg. Vidjet ćemo, rekao je Dudić pa pogledao prema 2. pretkolu Konferencijske lige, u kojem se nada da će ipak moći koristiti radišnog veznjaka.
– Iako smo imali utakmicu protiv Posušja, mi smo se pripremali i za AEK, a imao sam priliku pogledati neke njihove utakmice, posljednje dvije protiv Club Bruggea i Apolona. Ono što smo pripremili, naravno, trebao je biti jedan potpuno drugačiji Velež nego što smo vidjeli u utakmici protiv Posušja. Naravno, ukoliko Radovac ne bude spreman, onda sve pada u vodu, jer on je naš najvažniji igrač, motor ekipe. Ono što radili u pripremi bilo je s Radovcem, ako on neće moći igrati, onda ćemo stvari morati mijenjati iz temelja.

Bez obzira na ozljedu Radovca, za Velež je pobjeda protiv Posušja bila važna. Ekipa je i dalje neporažena, novu sezonu je otvorila pobjedom. Rezultatski gledajući, nekako je Velež možda i na startu ponudio najviše od svih ekipa koje bi se trebale opet boriti za Europu.

– Bilo je dobrih ali i manje dobrih stvari. Imamo taj problem realizacije, ali je tvrdim da ako postoji neka ekipa koja na treninzima radi i proba popraviti taj problem koji nas muči, onda je to Velež. Imamo taj problem, vidjeli ste koliko smo imali udaraca protiv Coleraine, a postigli smo samo dva gola iz igre. I protiv Posušja smo imali prilike, neke situacije u kojima smo morali bolje reagirati. Georgijević je postigao gol, nadam se da je to najava njegove bolje forme. Brandao je sve bolji iako nije realizirao jedanaesterac, ali je pogodio iz igre, dodao je Dudić koji je do utakmice protiv AEK-a imati još jedan trening, u srijedu na Grbavici.
A i prije tog posljednjeg treninga, situacija oko Radovca mogla bi biti jasna, odnosno Dudić bi trebao znati s kojim snagama će krenuti na Grke. F. I.

VEZANO

Velež na Tušnju: Pritisak bi ovog puta ipak trebao biti nešto manji

urednik

Kup BiH: Uskoro ždrijeb polufinala

urednik

Velež i Kup: U probranom društvu

urednik