DNEVNI NOGOMET

FK Velež: I Sjeverni Irci i Mostarci znaju da će to biti drukčija utakmica

Iako je ždrijeb u prvom pretkolu Konferencijske lige spojio klubove iz Mostara i Colerainea, niti jedni niti drugi neće vidjeti gradove iz kojih klubovi dolaze. Sjeverni Irci nisu išli dalje od Sarajeva i Grbavice, dok će Velež nakon putovanja iz Mostara do Belfasta prema Lurganu, gdje će biti odigrana uzvratna utakmica.

Kako stadion Colerainea, kao ni Veležov, ne ispunjava uvjete za europske utakmice, izbor je pao Mourneview Park, koji koristi Glenavon. Radi se o stadionu kapaciteta 4000 sjedećih mjesta i jedan od boljih kada su u pitanju stadioni koje koristi klubovi u Sjevernoj Irskoj. Prvobitni kapacitet je bio 500 gledatelja, a u Coleraineu su se izborili za dodatnih 100 mjesta, odnosno po 50 ulaznica za južnu i sjevernu tribinu. Za Rođene je naravno svojevrsna avantura, jer su po prvi put u ovakvom položaju, a da će im biti ugodno – sigurno neće. Manji teren, neugodan protivnik, ne zbog svoje kvalitete, već zbog stila igre. Vidjelo se još na Grbavici kako ekipa trenera Oran Kearney kako igra, kako izgleda, na koji način želi doći do što boljeg rezultata. I to nije ništa novo u svijetu nogometa. Naravno, na Veležu je da pronađe način kako eliminirati i proći Sjeverne Irce… Sjeverne Irce koji nimalo ne kriju plan za uzvrat.

– Nismo znali puno o njima, gledali smo svega nekoliko video priloga, ali pokazali su da su jako dobra ekipa, izjavio je nakon poraza na Grbavici (1:2) defenzivac Rodney Brown.

– Plašio sam se najgoreg nakon drugog penala, imali smo 25 minuta do kraja i igrača manje, ali ipak smo se obranili. Prije puta u BiH, željeli smo ostati u igri za plasman dalje i to smo i ostvarili. Bit će drugačija utakmica kod nas jer smo navikli na taj teren. Znamo da moramo postići gol, ali nećemo ići na sve ili ništa od prve minute, već ćemo igrati strpljivo i čekati svoju šansu. Trebat će nam malo sreće i vrhunska predstava da prođemo dalje, dodao je Brown.
Da će biti drukčije nego u Sarajevu, dobro zna i Veležov strateg Feđa Dudić.

– Sigurno je da nas čekaju specifični uvjeti, vrlo vjerojatno niža temperatura, nešto drugačiji teren i neugodan protivnik. Oni teško da mogu promijeniti svoj stil igre, da mogu ponuditi nešto novo. Moramo biti unutra cijelu utakmicu, jer vidjeli smo na Grbavici što nam se dogodilo – jedna neopreznost, ta druga lopta koju nismo osvojili i primili smo gol. Sada znamo kakav je Coleraine ekipa na terenu, imali smo dovoljno vremena da se spremimo, dodao je Dudić uoči puta na Otok. F. I.

VEZANO

Velež: Dudić u vrlo važne pripreme kreće sa provjerenim snagama

urednik

Kup BiH: Velež u Uskoplju odlučan opravdati ulogu favorita

urednik

Velež: Slijedi Zrinjski, ali kad i gdje?

urednik