DNEVNI

ŠOKANTNO Gorana Tabak o paklu korone: Molila sam ih da umrem!

Da upozori hrvatsku javnost koliko može biti opasan koronavirus, svoju šokantnu priču za Dnevnik HTV-a podijelila je supruga bivšeg košarkaškog trenera Žana Tabaka, Gorana.

Pravo lice koronavirusa Gorana je vidjela uz temperaturu. Četiri dana nakon toga, nije mogla disati. Gušila se. Suprug ju je opet odveo u bolnicu gdje je odmah zadržana. Stanje se brzo pogoršalo, pluća su izgubila funkciju i završila je na respiratoru.

– Bila sam 16 dana na respiratoru, zatim još 10 dana. Na intenzivnoj njezi bila sam ukupno 26 dana, Stavrno mogu reći da sam prošla pakao i vratila se, govori Gorana. Dva puta su je reanimirali, bila je kaže paralizirana, micala je samo oči i prste desne ruke kojima je pokazivala slova na “tabli”.

– I onda sam im tu napisala, molim vas isključite ove aparate, što ću ići ovakva kući. Mislim mrdam, trepćem, što? Jedino kad sam ih molila da umrem je bilo tad, nastavlja svoje svjedočenje Gorana. Nakon 32 dana provedena u bolnici vratila se u život i kaže brzo se oporavlja.

– I hodam i pričam i sve je to usporeno, jako mi se ruke tresu. S rukama sam čak nekako možda i najlošija. Mogu sve, danas sam se prvi put sama tuširala tako da svaki dan mogu nešto više, kaže. Nakon što je bila je na rubu života sada će kaže sve drukčije.

– Sve ću drukčije, neću ništa ostavljati za sutra. Sve ću što mogu, što me zanima i što želim – obaviti danas. Uživat ću duplo više nego što sam uživala, neću razmišljati. Stalno sam prije brinula – je li ovo ili ono. Neću više ništa brinuti, poručuje.

Podsjetnik na pakao koronavirusa, kao posljedica intubiranja rupa je na vratu koja će zacijeljeti, prenosi HRT.


VEZANO

Petorica nogometaša Crvene zvezde imaju koronavirus

urednik

HNŽ: U protekla dva dana 203 novozaraženih, dvije osobe preminule

urednik

U Sarajevu nema dovoljno bolničkih kreveta za oboljele od koronavirusa!

urednik