DNEVNI

Grgić: U mostarskoj bolnici preminulo 19 bolesnika, ali zaraženih više nema

MOSTAR, 20. svibnja (FENA) - Epidemiološka situacija na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) se stabilizira, s obzirom da u toj županiji u proteklih pet dana nema pozitivnih osoba na covid-19, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare Stožer civilne zaštite HNŽ-a. (Foto FENA/Mario Obrdalj)

Epidemiološka situacija na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) se stabilizira, s obzirom da u toj županiji u proteklih pet dana nema pozitivnih osoba na covid-19, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare Stožer civilne zaštite HNŽ-a.

U protekla 24 sata testirano je 159 uzoraka i nije bilo pozitivnih rezultata u HNŽ-u. Danas je peti dan da nema niti jednog pacijenta u mostarskoj “covid-bolnici”.

– U petak, 15. svibnja, otpušten je i zadnji bolesnik iz mostarske “covid-bolnice” na kućnu njegu – rekla je dr.sc. Svjetlana Grgić, specijalist infektolog Klinike za infektivne bolesti SKB-a Mostar.

Osvrnula se istodobno kronološki na početak rada “covid-bolnice” 26 veljače i prijema prvog bolesnika pozitivnog na koronavirus, 17. ožujka.

Po njezinim riječima, u mostarskoj “covid-bolnici” liječili su se pacijenti iz tri županije u Hercegovini, ukupno je bilo 89 bolesnika sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Preminulo je na žalost 19 bolesnika.

U respiracijskom centru boravila su 24 bolesnika od kojih na respiratoru njih 21. 

VEZANO

U BiH 218 novozaraženih, preminule još četiri osobe

urednik

ZNANOST PODIJELJENA: Jesu li djeca veći širitelji koronavirusa od odraslih?

urednik

ZASTRAŠUJUĆE BROJKE:Oboren rekord po broju oboljelih u jednom danu

urednik