DNEVNI NOGOMET

Hercegovački derbi: Šest utakmica bez pobjede Širokog

Zrinjski u sutrašnji Hercegovački derbi ne ulazi u najboljem stanju, ali ako ništa – ima to neko uporište u boljem međusobnom omjeru zadnjih par godina.

Zrinjski od Širokog nije izgubio već šest utakmica. Od svibnja 2021., kada je na Pecari bilo 1:0, a kada je tim vodio Toni Karačić. Bio je to zapravo drugi vezani trijumf Širokobriježana, ali onda je uslijedila suša. Četiri trijumfa Plemića Pod Bijelim brijegom, uključujući i onaj u zadnjem obračunu iz travnja (3:1), te dva remija na Pecari.

To je sve što je Široki u zadnje dvije i pol godine, u periodu u kojem su na klupi sjedili Jure Ivanković i Ivica Barbarić, uspio napraviti protiv Zrinjskog.

Jasno, Širokobriježani će se uhvatiti za onu da su ‘tradicije tu da se ruše’, ali usprkos problemima u kojima se našao mostarski tim, ni na Pecari ne cvjetaju ruže.

Tako će Marijan Budimir za Zrinjski morati sročiti tim bez suspendiranih Daniela Lukića i Bože Muse, dvaju iznimno bitnih igrača koji uvelike daju boju i okus igri Širokog… Širokog koji na pobjedu nad Zrinjskim u Mostaru čeka od rujna 2019. i onih 3:1 koji su golovima za tim s Pecare obilježili Ćorić, Bagarić i Mateo Marić… odreda igrači koji više ne nose plavo-bijeli dres.

S. N.

VEZANO

NK Široki: Prvu pobjedu traže na prigodan dan

urednik

PL: Prva utakmica u 2021. bit će odigrana u Bijeljini

urednik

Zrinjski u Varšavi: Što napraviti drukčije u odnosu na Mostar?

urednik