DNEVNI GASTRO

Hercegovački vinari opet zablistali u Zagrebu!

Vinarija Buntić, Vinarija Milas, Vinarija Keža, Carska Vina Grgo Vasilj, Vinarija Škegro

Ovih dana smo bili svjedoci festivala vina VinoCom koji je se održao u hrvatskoj metropoli, u Zagrebu.

Festival se održao u prekrasnom ambijentu hotela Esplanade u čijim se raskošnim i elegantnim dvoranama okupila vinska elita cijele regije uključujući i neizostavnu Bosnu i Hercegovinu, tj. hercegovačke vinare.

Ovu manifestaciju već 16 godina zaredom organizira prof. Ivan Dropulić, koja uistinu promovira i diže kulturu pijenja vina u ovoj našoj regiji. Festival su posjetili brojni ugostitelji i posjetitelji, kao i javne osobe regionalne scene.

-Hercegovački su vinari i ovoga puta pokazali raskoš svojih autohtonih sorti Žilavke i Blatine, te na taj način promovirali Hercegovinu kao zavidnu vinsku regiju. Ove godine smo imali čast što nas je podržala i posjetila veleposlanica BiH u Hrvatskoj,  ekscelencija Elma Kovačević, istaknuo je hercegovački vinar Andrija Vasilj i nastavlja:

 „Važno je napomenuti da je naša veleposlanica pokrenula inicijativu da se napravi promocija hercegovačkih vina u bosansko-hercegovačkom centru u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva BiH u Hrvatskoj. Naši vinari su podržali tu ideju, i zahvalni smo veleposlanici na neumornoj podršci, navodeći da će se taj vinski performans održati po mogućnosti u travnju 2024.“