DNEVNI NOGOMET

Hrvatska: Opet su ga podcijenili

Sergej Jakirović uz Zrinjskog je ove zime prešao u Rijeku, gdje je dočekan kao spasitelj, što je uloga u kojoj se – jako dobro snašao.

Tri utakmice, tri gostovanja – sedam bodova. Sergej Jakirović je gotovo na savršen način otvorio svoju priču u Rijeci. Remizirao je u Gradskom vrtu, slavio na Šubićevcu i evo sada na Poljudu. Rijeka je u tih 270 minuta došla nadomak utrke za Europu (četvrti Slaven je šest bodova ispred) i usput približila Dinamo naslovu prvaka… no to Jakirović u ovom trenutku ne veseli koliko činjenica da je probudio Riječane.

– Čestitam igračima na hrabroj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu kada smo usprkos vjetru u prsa bolje igrali. Iskoristili smo prostor iza Hajdukovih leđa, branili se kad je trebalo…, komentirao je Jakirović ludu pobjedu Rijeke na Poljudu, gdje je Hajduk u završnici dobio dva penala, ali samo jedan iskoristio.

Jakirović je tako u rekordnom roku prekinuo i jednu neugodnu tradiciju, jer bila je to prva pobjeda Rijeke u Jadranskom derbiju nakon četiri vezana poraza, ali opet je istaknuo – kako mu je nešto drugo važnije. I ponovio konstataciju kojom se ‘hranio’ za vrijeme dvije godine provedene u Mostaru, za vrijeme kojih je na više nego uvjerljiv način uzeo naslov i vodio Plemiće u jednoj euro-kampanji za pamćenje…

– Imao sam računicu, govorio sam igračima da mogu… bez obzira što su mi mnogi govorili da sam lud što sam došao tu.  Ali Liga je ‘li-la’, može se.

Dakle, opet su ga podcijenili – jer kao što su se neki čudili zašto je došao u Zrinjski, da je to nakon HNL-a i slovenske lige pad, i sada je bilo jako puno onih koji su mislili da se zeznuo. Da nije dobro procijenio.
Jedno je sigurno, cijena mu raste pa neće biti čudo ako u skorije vrijeme Dinamo opet pokuca na njegova vrata, tada odlučnije.

S. Nikšić

VEZANO

Velež: Druga lošija partija zaredom, što se događa s Rođenima?

urednik

Velež: Alagić novi direktor, Jusufbegović najbliži klupi?

urednik

NK Široki: Od večerašnjeg gostovanja na Koševu pa nadalje – bez Ikića

urednik