DNEVNI

IDE ŽELJKA: Dodik neće biti kandidat za člana Predsjedništva BiH

Predsjedništvo SNSD-a je na današnjoj sjednici donijelo konačnu odluku o kandidatima za Predsjedništvo BiH, predsjednika RS-a, ali i druge kandidatske liste za državni i entitetski parlament.

Kandidat za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda bit će Željka Cvijanović kako je ranije i najavljivano. Protivkandidati bit će joj SDS-ov lider Mirko Šarović, DNS-ov Nenad Nešić i SDP-ov kandidat Vojin Mijatović.

Cvijanović je već jednom 2014. godine bila u utrci za Predsjedništvo kada je izgubila od Mladena Ivanića sa nekoliko hiljada razlike u glasovima.

Za predsjednika RS-a kandiduje se Milorad Dodik, a oponent mu je PDP-ova kandidatkinja Jelena Trivić.

Nosilac izborne liste SNSD-a u banjalučkoj regiji za Narodnu skupštinu Republike Srpske je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Vlado Đajić, a među kandidatima su, između ostalog, aktuelni narodni poslanici, ministri, predstavnici vlasti na lokalnom nivou te čelnici javnih ustanova i institucija.

Na listi su, kada je riječ o kandidatima iz Banjaluke Nataša Radulović, Borivoj Obradović, Dijana Grbić, Zorica Kuzmanović Vasilić, Nevena Todorović, Anja Ljubojević, Alen Šeranić, Nenad Grbić, kao i Irena Јoldžić i Srđan Mazalica.

 Povjerenje su dobili i Radovan Dimitrić iz Mrkonjić Grada, Radenko Bubić iz Kotor Varoša, Boris Pašalić iz Čelinca te Milan Kovač iz Šipova.

Nosioci liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će biti Nebojša Radmanović, Obren Petrović i Radovan Višković.

Poznato je ko neće biti na tim listama s obzirom na to da ih Dodik očigledno čuva za Dom naroda, a to su Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović i Dušica Šolaja.