DNEVNI

Iz Stranke za BiH najavili da će podržati Komšića

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) svoju predizbornu kampanju “Zajedno ZA jedno” nastavila je sinoć u Bihaću i Bužimu. Na skupovima su predstavljeni su kandidati za Skupštinu Unsko-sanskog kantona (USK), kao i za federalni i državni parlament.

Okupljenim građanima i simpatizerima obratili su se predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, koji je i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, te Begija Smajić, kandidatkinja SBiH ispred Koalicije “Pokret za državu”.

Efendić je pozvao Krajišnike da se ujedine oko Stranke za BiH u pokretanju zemlje naprijed. Poručio je da svim građanima u zemlji pripada domovina, te da Stranka za BiH nudi rješenje za građansku BiH.

Kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Parlamentarnu skupštinu BiH Hamdija Lipovača vjeruje da se s promjenama na političkoj sceni situacija u Bosni i Hercegovini može promijeniti.

“Kad god je BiH ugrožena, prijeti joj se ‘smrću’ tada se pojavljuje Stranka za BiH. Stranka koja hoće da vodi Bosnu i Hercegovinu mora i da liči na svoju zemlju. Stranka za BiH liči na svoju zemlju. Bosnu i Hercegovinu neće niko podijeliti, ona neće nestati. Živjet će u harmoniji, jer u njoj ima mjesta za sve”, kazao je Lipovača.

Poručio je daa Krajina ide za bolju, razvijeniju, jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.

General Nanić je uvijek išao za BiH. Kada idu tako Cazin, Bužim, Bihać, Sanski Most i drugi naši gradovi, tada stavljamo tačku na Dodikove gluposti, na Čovićev treći entitet i na Bakirovo prebrojavanje. Tada svi idemo za Bosnu i Hercegovinu. Oni žive na finasijkom nacinalizmu. Kada pitaju koga ćete podržati za člana Predsjedništva BiH, rekli smo da nećemo Izetbegovića. Ja ću da glasam za Željka Komšića”, rekao je Lipovača, te poručio da će Krajina da glasa za Komšića jer je on ZA Bosnu i Hercegovinu.