DNEVNI NOGOMET

Jakirović uoči Slobode: Imamo već tri poraza, Liga je izjednačena…

U Zrinjskom ništa ne uzimaju zdravo za gotovo pa ni taj niz u duelima sa Slobodom koji je u najmanju ruku ugodan. ‘Imamo već tri poraza’, između ostalog je istaknuo Sergej Jakirović, ali tu njegovu opasku ne treba shvatiti kao poziv na oprez. Naprotiv, šef Plemića je samo realan, a vjeruje da će i današnja utakmica pokazati jedan realan odnos snaga.

– Nakon dva tjedna pauze, gdje smo se dobro odmorili, spremni smo nastaviti gdje smo stali, da uzmemo tri boda, počeo je Jakirović na jučerašnjem druženju s novinarima. – Očekujem sličnu utakmicu kao što je bila naša zadnja (odigrana 7. rujna, op. a.), oni u bloku, pokušavat će iz kontri… Imaju gore Komazeca, Vranješa kao dokazanu kvalitetu, ali tu su i Delić, Maksimović… imaju neku brzinu, moramo biti koncentrirani, dodao je šef prvaka pa onda taj oprez zamijenio optimizmom – prije svega zbog brojnijeg kadra.
Naime, u pauzi je (protiv Šibenika) opet zaigrao i oporavljeni napadač Irfan Hadžić, a posebno je na sebe pažnju skrenuo Nigerijac Zubairu.
– Svi treniraju, što je sjajno, jer ipak imamo devet utakmica u desetom mjesecu. Da, Irfan se vratio, pokazao dobru energiju, nadam se da će ostati zdrav. Zubairu je dobio pravo nastupa, Juraj (Juranović) zabio gol, poluvrijeme sam bio baš zadovoljan.
O nigerijskom ofenzivcu, dodao je još par riječi… Morao je.
– Istrčao je 12 kilometara protiv Šibenika, jak je na lopti, razigrava, publika je to prepoznala i skoro svaki njegov potez nagradila pljeskom.


Zaigrao je tada i Švicarac Gazzeta, koji pokazuje znakove napretka… po pitanja ulaska u nekakvu optimalnu formu.
– Gazzeta je bio nespreman, zbog toga to dugo to traje, taj njegov oporavak. Ali ima veliku energiju, brz je i eksplozivan, bit će nam od koristi… naći će se u konkurenciji s Jankovićem, ocijenio je Jakirović pa se dotaknuo ritma srijeda-subota s kojim je Zrinjski ušao u reprezentativnu pauzu, a u istom će nastaviti i u drugom krugu.  
– Prošle smo sezone dobro izdržali sedam utakmica u 21 dan, ali nema upisivanja bodova unaprijed. Svaka utakmica je zahtjevna na svoj način, upozorio je pa se dotaknuo popularne teme, terena, alternativnih terena na kojima su zbog postavljanja hibridnog travnjaka pojedini klubovi primorani glumiti domaćine.
– Mi se moramo prilagoditi, imamo dovoljno kvalitete za to. Ali sigurno je da je na našem terenu lakše provesti te zamisli u djelo. Tko uzme dosta bodova na tim alternativnim terenima, profitirat će… Nije lako tim klubovima, jer vi se sigurno bolje osjećate na svom stadionu, a na tim alternativnim terenima i organizacija je problematična, može vam bilo tko sa strane doći, svašta vam pričati vam, nastane cirkus.
Cirkus protiv Slobode malo tko očekuje. Posebno zbog tog 19 utakmica dugog niza Zrinjskog bez poraza. Zbog forme Zrinjskog koja se stabilizira, što će biti vrlo važno i u ovom mjesecu kada će se odigrati i te tri zaostale utakmice iz prvog kruga.

………………………………………………………..

Osvrt na prvi krug: ‘Široki teško gubi, Željo u fazonu’

Jakirović se usput, u najavi Slobode, osvrnuo i na prvi krug prvenstva, odnosno izgled gornjeg dijela tabele, koji zbog zaostalih utakmica Zrinjskog možda ne otkriva do kraja realnu sliku, ali ona je ipak relevantna.
– Široki i Željo su gore. Široki teško gubi, sa njima smo u srijedu, a i Željo je u fazonu.  Sarajevo je tu, muči se, ali stave te pritisak. I Borac je tu, Tuzla City, dosta je izjednačeno…. mi već imamo tri poraza, što je dovoljno glasna opomena.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

Standings provided by SofaScoreVEZANO

Zrinjski: Potvrdili Mandića, danas prva provjera

urednik

Premijer liga: I dalje nemamo uzorak

urednik

PL: Posušje je hit… cijela Hercegovina je hit

urednik