DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Jakirović zatrpan ponudama za ‘BTB’ veznjaka

Zrinjski se evo već treći dan priprema u Međugorju, a trener Sergej Jakirović naizgled strpljivo iščekuje najavljeno pojačanje u vezi.


Ono što je Zrinjskom očito nedostajalo u prvom dijelu sezone, bio je radišan veznjak, tehnički jako dobro potkovan, efektan ofenzivno i defanzivno. Ukratko ‘box to box’ igrač kakvog šef struke Sergej Jakirović s nestrpljenjem iščekuje. Ipak, to nestrpljenje u ovoj fazi priprema poprilično vješto skriva…


– Fokus je na skupljanju snage, kondicije za sve što nas čeka. Do subote smo u Međugorju, tada igramo sa Croatijom iz Zmaijavaca. Zatim se dan i pol vraćamo u Mostar pa smo onda opet ovdje u Međugorju. Tu imamo sve što nam treba, izjavio je novi šef struke Plemstva za klupsku televiziju.
Stanjem kadra je manje-više zadovoljan…  
– Igrači prije okupljanja odradili deset individualnih treninga, pauza je baš prevelika, ali nema veze – imamo šest tjedana… i puno i malo, ali najvažnije da svi prođu pripreme i ostanu zdravi.  

Zasad su skoro svi zdravi. Mario Tičinović i dalje trenira prema posebnom programu zbog operacije prepona, Damir Zlomislić i Dinko Trebotić u ponedjeljak nisu mogli trenirati zbog bolova u peti i vratu, a uvodni trening u Međugorju zbog ozljeda su preskočili Luis Ibanez i Dragan Juranović.  Bit će Jakirović, u to nema sumnje, zadovoljan ako pripreme prođu bez većih zdravstvenih problema, a posebno će ga obradovati ako na vrijeme potpiše ‘BTB’ veznjak kojeg spominje otkako je stigao u Mostar – tamo par dana prije prozivke.
– Zatrpan sam videima, ponudama. Ali dobro, tako to ide. Pustite malo informaciju da vidite što se može zalijepiti… ako nešto iskoči, reagirat ćemo. Mada, nije lako dovesti igrača u ovom periodu. Imamo i sedam stranaca, na što također treba misliti. Uglavnom, imam dva igrača na piku, sačekat ću da im se to nešto bolje izjalovi pa će onda doći kod nas, poručio je Jakirović kroz smiješak.
Zrinjski je već potpisao stopere Anđela Kordića (Jadran Luka Ploče) i Josipa Gačića (Osijek), veznog Matea Božića (Zvijezda Gradačac) te ofenzivce Zvonimira Vukoju (Croatia Zmijavci) i Dragana Juranovića (Dubrava), kao i krilo Domagoja Marušića (Široki Brijeg), čiji angažman klub treba još samo službeno potvrditi – on je tu od početka priprema. S. N.

VEZANO

Zrinjski: Protiv Leotara po novi rekord!

urednik

PL: Sarajevo opet preuzelo uzde šampionske utrke

urednik

Zrinjski: Prekidi postaju forte prvaka,ali ima i razloga za brigu

urednik