DNEVNI RUKOMET

Koliko će nova žalba paralizirati djelovanje Saveza?

I reprezentativci očekuju nove odluke RS-a BiH o vodstvu tima i kvalifikacijama za EP

“Korak naprijed – nazad dva”, često je ritam u kojem se kreće Rukometni savez Bosne i Hercegovine zbog čestih opstruiranja rada koja prvenstveno usporavaju razvoj samog sporta.

Tako je i ovoga puta nakon što je RSBiH formirao novi Upravni odbor koji je javnost pozdravila sa optimizmom i nadom da bi rukometni sport konačno mogao dobiti temelje koji bi ga mogli usmjeriti putem prosperiteta, a ne kontinuiranog padanja. Međutim u bh. rukometu nikad ništa ne ide glatko jer je uvijek puno podapinjanja.

Kako saznajemo iz RSBiH, tri delegata Skupštine RSBiH iz Doboja su podnijeli žalbu Ministarstvu pravde na Skupštinu na kojoj je 30. lipnja izabran novi Upravni odbor RSBiH.

Podsjećamo, kao novi članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH za sljedeće četiri godine su izabrani: Kenan Magoda, Haris Galijašević, Emir Dautović, Nedim Musić, Dario Pušić, Branko Vukojević, Slobodan Zadro, Zoran Trlin, Darko Savić, Vladimir Branković, Stevan Bekan i Nedjeljko Perišić. Članovi predsjedništva Upravnog odbora RSBiH su Slobodan Zadro, Kenan Magoda i Vladimir Branković.

Primjetno je da poslije ovoga RSBiH nije donio nikakve nove odluke, a puno je neriješenih pitanja, prvenstveno ID broja Saveza što najviše koči normalno funkcioniranje, a zatim mnogih pitanja koja zanimaju prosječnog ljubitelja rukometa, prvenstveno vezanih za reprezentativne selekcije i domaća klupska natjecanja.

U ovom trenutku je zbog žalbe upitno koliko može Upravni odbor dalje djelovati, a zbog čega su kao primarni zadatak u RSBiH pred novu sjednicu UO-a, zakazanu za 3. kolovoza, postavili da se pribavi pravno tumačenje ove situacije koja bi mogla potrajati. Cilj je ne dozvoliti da RSBiH ostane dodatno paraliziran u svom djelovanju koje je i dosad bilo daleko ispod očekivane razine. Er.B.