DNEVNI NOGOMET

KOMENTAR / Marinović prvi puta pod pritiskom na bordo klupi

Vinko Marinović je od Husrefa Musemića na pola prošle sezone preuzeo uigran tim, nauljenu mašinu. I to je pretvorio u sjajan niz koji se rastegao kroz čitavu 2020., a kojem je pomogla i letargična konkurencija. Preko zime se slika promijenila i sada je Marinović, po prvi puta od dolaska na bordo klupu, pod istinskim pritiskom.

– Moramo tražiti nešto novo. Opterećeni smo bili nekim problemima, Handžić je imao problema sa mišićem, to nas je poremetilo. Imali smo kadrovskih problema, sada moramo gledati na koji način ćemo dalje, govorio je razočarani šef struke Bordo tima nakon poraza kojim je prekinut pozitivni niz dug 26 utakmica.

Impresivni niz bez poraza nastao je u eri kada su u kadru bili Benjamin Tatar i Amar Rahmanović, dok je sve išlo kao po loju, dok su rivali djelovali kao da su se predali. No u međuvremenu, skoro pa preko noći, slika Koševa se promijenila i Marinović se odjednom našao u situaciji u kojoj kao trener Bordo tima još nije bio – našao se u problemima. Zrinjski je to iskoristio i stavio ga, stavio njegov tim pod pritisak.

Pritisak uvijek postoji, nije bitno kolika je prednost. Prvenstvo ide dalje, sve utakmice su takve da svi pokušavaju doći do bodova, a sve manje vremena je do kraja, konstatirao je šef prvaka i lidera kojeg u srijedu čeka novi izazov, potencijalno nova briga.

Jer u srijedu opet dolazi Zrinjski – u Kupu. A to što se u četvrtfinalu igra jedna utakmica, također ne pomaže…

Opet je to derbi. Jedna utakmica za prolaz dalje. Mi se moramo sabrati, vidjeti gdje smo griješili i pokušati proći dalje, zaključio je Marinović. S. Nikšić

VEZANO

Široki: Karačić ne bi o brojkama, ali…

urednik

Od srijede u Međugorju, pred kraj priprema u Mostar stiže prvak, generalka protiv Slavije

urednik

Mladi dragulj Zrinjskog: Volim kad me pohvali netko tko zna nogomet

urednik