DNEVNI NOGOMET

KOMENTAR / Tek nam sad ništa nije jasno

‘Sada je sve puno jasnije!, gotovo slavodobitno je ustvrdio izbornik Savo Milošević po završetku drugih najneuspješnijih kvalifikacija u povijesti nogometne reprezentacije BiH. Čak je djelovalo kao da se šali, ali što je nagore – to nije bio slučaj.

Nije Savo Milošević isključivi krivac za debakl reprezentacije BiH u jednoj od najlakših skupina u kvalifikacijama za Euro 2024. Ali krivicu sigurno snosi – barem za tri od četiri dosadašnja duela u kojima je sjedio na klupi. Onih 2:0 u debiju protiv Lihtenštajna, moglo se okačiti mačku o rep, jer to očito nije bila neka mjerodavna pobjeda – zbog činjenice da je protivnik bio očito slabiji, ali i onoga što je taj duel povezalo sa trima koja su uslijedila. A to je bilo – skoro ništa zajedničko!

Jer Milošević je toliko miješao i mijenjao da se zaista malo tko mogao snaći, što se nažalost odnosilo i na igrače. U redu, u ovoj zadnjoj akciji (porazi od Luksemburga i Slovačke) nije bilo perjanica ekipe (Džeke, Pjanića, Kolašinca), ali svejedno je to moglo biti nešto smislenije – prije svega zbog činjenice da su to bile zadnje dvije prilike da se nešto uigra pred ožujak i doigravanje osigurano osvajanjem skupine Lige nacija.

No, umjesto uigravanja, Milošević je išao razabirati kadar koji je već razabran, koji je već prošao kroz jednu doselekciju. Nepotreban, zbunjujući pristup situaciji koja je prije svega pozivala na upotrebu čvršće ruke s postojećim igračima – za koje se već zna koliko mogu! Sada nam, zapravo ništa nije jasno! Ali OK, sačekat ćemo ožujak i vidjeti što je to Milošević smislio – kako planira riješiti protivnika koji čeka 21. ožujka u domaćem polufinalu, a onda i pet dana kasnije u finalu.

Tog protivnika BiH će saznati u četvrtak, a ako ništa – nadamo se da će po pitanju Miloševićevih poteza biti zbunjen kao i svi mi.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Reprezentacija: Debakl je i tema regije

urednik

Reprezentacija: Hrvati će predložiti Miloševića i Jovića?

urednik

Reprezentacija: Dočekan gore od Peteva, branit će se radom

urednik