DNEVNI IZBOR UREDNIKA Mostar

Kordić polako postaje sve što ne bi trebao

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić nakon godinu dana ‘stolovanja’ i konstantnih optimističnih najava upućenih javnosti, polako počinje biti sve omraženija figura među građanima. Niz nepopularnih poteza poput inzistiranja na užasno visokoj cijeni parkinga koju veliki broj građana jednostavno ne može platiti jer nema s čime, Kordića polako svrstava na stranu bahatih političara koji u građanima vide samo glasačko tijelo i robove.

Današnja Kordićeva najava da će povećati plaće u Gradskoj upravi, dakle i samom sebi, još više je razbjesnila javnost. Građane posebno boli to što je kao razlog navedeno povećanje cijena životnih namirnica, kao da su cijene porasle jedino onima koji su na državnim jaslama.

Onima koji su izvan tog uhljebničkog sustava preostaje da se snalaze kako znaju jer im vlast neće pomoći, čak što više nametanjem novih harača će im još više otežati situaciju. Dolazimo u situacija da ćemo imati ‘bečki parking’ i sve niže plaće, dok će politički uhljebi na konto toga imati lagodan život. Tako je odavno, ali od Kordića se očekivalo da se ipak malo odmakne od takvih politika i donese nešto novo. Ukoliko nastavi ovakvim putem, Kordić će ostati zapamćen kao još jedan u nizu bahatih domaćih političara kojima je prioritet zadovoljiti sebe i stranačkog šefa, te ponekad ‘podmazati’ režimske medije da brane neobranjivo.

Već sada mnogi koji su dali glas za njegovo ustoličenje pod ‘nazivnikom’ nacionalnog interesa žale što su to učinili.

NIje zgorega napomenuti da od predizbornog najavljenog obračuna sa korupcijom unutar gradskih ‘zidina’ nije bilo ništa. Opet su svi problemi zgurani pod tepih, a glavni krivci su i dalje na funkcijama. Također, nije nebitno ni reći da je barem četvrtina Gradskog vijeća izabrana izbornom krađom, ali pravosuđe neće nikada ništa učiniti po tom pitanju. A tek kakve priče kruže gradom o unutarnjim ‘odnosima’…

VEZANO

Marin Bago i Husein Oručević: Istinski želimo da grad napreduje

urednik

‘Crni kos’ na Mostarskom teatarskom festivalu

urednik

Enrico della Casa: Puna potpora Europske biciklističke federacije za Bosnu i Hercegovinu

urednik