DNEVNI

“Korona zabave” moćnika u BiH postaju masovna pojava

SARAJEVO (Hina) – Okupljanja i provodi u Bosni i Hercegovini u razdoblju kada je to zabranjeno zbog epidemije koronavirusa nisu izolirane pojave a mediji su objavili kako su takve proslave osim u Sarajevu organizirane u Bijeljini i Bosanskom Petrovcu i to pod pokroviteljstvom općinskih čelnika.

Nakon što su u organizaciji uglednog liječnika Jusufa Šabanovića na “korona zabavi” u ponedjeljak navečer u Sarajevu zatečeni državni ministar Staša Košarac te brojne slavne osobe s estrade predvođene Halidom Bešlićem, pojavili su se dokazi kako se na sličan način “feštalo” i u organizaciji načelnika općine Bosanski Petrovac.

Načelnik općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić

Načelnik Dejan Prošić okupio je veće društvo koje je peklo janje na ražnju kršeći mjere zabrane okupljanja a stigli su i načelnik općinskog stožera Civilne zaštite zadužen za koordinaciju borbe protiv koronavirusa te zapovjednik vatrogasne postrojbe.

I tamo je kao i u Sarajevu za ovu nedopuštenu feštu doznala policija pa je svima, uključujući načelnika, uručila prekršajne prijave što je potvrdio ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić.

“U ovom vremenu ne treba praviti razliku između političara i građana”, kazao je Kljajić za televiziju N1.

U Bijeljini se pak veselo društvo okupilo u organizaciji predsjendika općinskog parlamenta Slaviše Markovića iz Partije demokratskog progresa (PDP) a došao je i direktor lokalnog zatvora Milenko Gajić iz konkurentskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Što je bio povod i u čiju čast se pilo ne znamo, ali znamo da su se tu našli moćnici iz gradskih struktura vlasti i njima bliski ljudi”, komentar je Televizije BN koja je objavila i fotografije s  okupljanja.

Predsjednik PDP-a Branislav BoreNović odmah je najavio kako Markoviću slijedi smjena zbog neprimjerenog ponašanja.

“Svakom tko svojim neodgovornim ponašanjem ne poštuje mjere slijede sankcije”, kazao je Borenović.

VEZANO

Tegeltija i Košarac danas u posjeti Srebrenici i Bratuncu

urednik

Dodik mora ‘pomesti’ iz političkog života Stašu Košarca

urednik

MANDIĆ O ‘KORONA DERNEKU’: To je skandalozno!

urednik