DNEVNI

‘Korona zakonom’ smanjene plaće proračunskim korisnicima u ZHŽ

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na sjednici u petak donijela je odluku o smanjenju plaća proračunskim korisnicima za svibanj i lipanj ove godine.

 Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić kazao je da je riječ o odluci iz tzv. “korona zakona” prema kojoj je proračunskim korisnicima plaća smanjena za 10, odnosno 20 posto.

 – Ta odluka se odnosi na utvrđivanje plaća, odnosno smanjenje plaća proračunskim korisnicima za spomenuta dva mjeseca, što je bila jedna od mjera vlade kako bi se dio sredstava mogao usmjeriti na one najpogođenije – rekao je Ćosić.

 Vlada je na sjednici utvrdila tekst Izvješća o izvršenju Proračuna ZHŽ-a za 2019. godinu te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

 Usvojena je i Odluka o kriterijima i odobravanju isplate sredstava utvrđenih Proračunom za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju te Odluka o prijenosu sredstava Studenskom centru u Mostaru. Iznos sredstava namijenjenih za te dvije stavke bit će utvrđen nakon saznanja o točnom broju studenata, odnosno djece s poteškoćama u razvoju.

 Također je usvojena Odluka o dopuni Odluke o donošenju Programa utroška sredstava za poticanje razvoja gospodarstva, Odluka o davanju suglasnosti na Financijski plan Agencije za privatizaciju ZHŽ-a za 2019. godinu, Izvješće o radu Agencije za privatizaciju ZHŽ-a za 2019. godinu i Program rada Agencije za privatizaciju za 2020. godinu.

VEZANO

MUP ZHŽ: Uništeno oružje zaostalo iz rata

urednik

ŽZH dopustila do 200 svatova, u HNŽ-u može do 50, a HBŽ odustala od potpune zabrane

urednik

Rad na pripremama za sve moguće scenarije za početak nove školske godine

urednik