DNEVNI Politika

Krišto sa Schmidtom i Sattlerom

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i nužnim reformama koje će voditi prema stabilnosti, napretku i, u konačnici, euroatlantskoj budućnosti BiH.

Sugovornici su se suglasili da su zaštita kolektivnih i individualnih prava kada je u pitanju izmjena izbornog zakonodavstva kroz implementaciju Odluke Ustavnog suda BiH, legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u Predsjedništvu BiH i domovima naroda kao i provedba presuda Europskog suda za ljudska prava prije svega obveza i stvar dogovora domaćih političkih predstavnika, navodi se u saopćenju Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Europske unije u BiH i posebnim predstavnikom Europske unije u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom o prioritetima novog saziva Vijeća ministara BiH. 

Predsjedateljica Krišto je naglasila kako europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu te kako naša zemlja treba snažnu potporu EU-a.

Izrazila je i zadovoljstvo statusom kandidata, koji dolazi kao prvi značajan iskorak nakon predaje zahtjeva za članstvo u februaru 2016. godine.

– Predsjedateljica Krišto zahvalila je veleposlaniku Sattleru za dosadašnju potporu našoj zemlji i izrazila očekivanja da će se dobra suradnja intenzivirati i u daljnjem radu. Istaknula je da institucijama Bosne i Hercegovine predstoje ozbiljni napori, posebice u oblasti zaštite kolektivnih i individualnih prava, gdje je potpora EU-a neprocjenjiva – saopćila je Služba za informiranje Vijeća ministara BiH. 

Veleposlanik Sattler je čestitao predsjedateljici Krišto imenovanje i poželio joj uspješan rad na novoj dužnosti.

VEZANO

Krišto i Plenković u Davosu o odnosima i nastavku suradnje BiH i Republike Hrvatske

urednik

Krišto zadovoljna: U rekordnom roku potvrđen novi saziv VM

urednik

Sattler: Ovo je divan dan za BiH

urednik