DNEVNI

LOV U MUTNOM ILI NESPOSOBNOST? Građani ogorčeni na EPHZHB zbog visokih računa za struju

Brojni građani ostali su blago rečeno ‘zabezeknuti’ računima za struju koje im je Elektroprivreda HZHB isporučila za protekli mjesec. Nerijetko, računi dostižu ‘vrijednost’ i do 200 KM, pa i više, što je u proljeće kada nema grijanja i kada klima uređaji još nisu potrebni doista iznenađujuće.
Građani se masovno žale na šalterima, ali objašnjenja koja dobivaju su različita što stvara dodatnu konfuziju tako da se građani po faceboooku pitaju je li u pitanju neki lov u mutnom.
Pojedini građani svjedoče da su iz EPHZHB dobili odgovor kako su im zajedno uračunati 3. i 4. mjesec jer EPHZHB nije radila u punom kapacitetu za vrijeme najvećeg udara panedmije korona virusa, neki su pak dobili odgovor da im je za treći mjesec uzet iznos od prošle godine, a neki da su oni koji nemaju digitalne satove dobili ‘pogrešne’ račune te da će doći do naknadnog usklađivanja. Također, pojedinima je rečeno da je ožujak naplaćen ‘paušalno’, ali da za travanj mjesec nije odbijen taj paušal…
Kako svjedoče ogorčeni građani, žalbe im se na ‘elektroprivrednim’ šalterima uglavnom ne uvažavaju jer u Elektroprivredi procjenjuju da nema osnova za žalbe.  
Podsjetimo, EPHZHB je na početku pandemije obavijestila da neće isključivati struju dužnicima. Međutim, već nakon mjesec dana gospodarskim subjektima počele su stizati opomene pred isključenje. Sada su i građani ostali iznenađeni jer su računi za travanj pravi udar na kućni budžet u ionako teškoj situaciji ekonomske ugroženosti. Dojam je da se prvotne želje da se pomogne građanima situacija izrodila konfuzija s računima i nova noćna mora za građane.

VEZANO

REKLI SU DA NEĆE: EP HZHB kreće u isključenje struje dužnicima?

urednik

Kako je moguće da Elektroprivreda ima tako malu dobit?

urednik

Odbačena izvješća o radu elektroprivrednih poduzeća BiH i HZHB

urednik