DNEVNI NOGOMET

LP: Kladionice daju male šanse Zrinjskom

Zrinjski je izbacivši Utrecht 2019. godine napravio jedan od najvećih rezultata bh. nogometa u Europi, a tom je ishodu donekle doprinio i podcjenjivački stav Nizozemaca. Hoće li Zrinjski opet imati tu sreću, ovog puta s moldavskim Šerifom?

– Čestike Zrinjskom, mislim da smo sami napravili grešku nakon što smo zabili gol – dozvolili smo Zrinjskom da se vrati u igru, izjavio je u ljeto 2019. trener Utrechta John van den Brom.

Na pressici mu je tada, nakon 2:1 Pod Bijelim brijegom plasirano i direktno pitanje ‘je li možda podcijenio Zrinjski’, na što je očekivano odgovorio sa: Ne, zašto? Očekivano – jer zašto bi se ‘pokopao’ kao trener i potvrdio ono što se vjerojatno dogodilo. Kako god bilo, činjenica je da je Zrinjski prošao dalje, a usprkos Den Bromom demantiranju, njegov tim je u dvomeč sigurno ušao s mišlju ‘lako ćemo mi ovo’ – osjetilo se to, posebno u prvoj utakmici, iako time nikako ne oduzimamo Zrinjskom ono što je pokazao.

Jasno je da će Plemići ovog ljeta morati pokazati i više, misle li preskočiti prvu prepreku u Ligi prvaka, Šerif – jer ipak je riječ o protivniku koji je ne tako davno, prošlog ljeta, u Madridu savladao Real, klubu koji je bio hit u Ligi prvaka prošle sezone. Da, u međuvremenu je došlo do velikih promjena u njihovom kadru, ali čini se da ih to u njihovom naumu da opet uskoče u skupine, nije poremetilo. Dokazuju to i procjene kladionica pa tako jedna fokusirana na istočno-europske terene Šerif vidi kao sigurnog putnika u 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

– Vrijeme je da se prošlosezonski uspjesi ostave po strani, a fokus se prebaci na budućnost, a to za Šerif znači prva utakmica protiv Zrinjskog, piše moldavski Moldfootball.com.

– Kakve su onda šanse Šerifa u nastojanju da preskoči prvu prepreku? Analiza jedne poznate kladioničarske kuće, čiji eksperti pomno prate događanja u glavnim euro-kupovima, mogućnost da Šerif prođe dalje je velika. Šanse Šerifa procijenjene su na više od 80 posto. Brojka bi bila i veća da Šerif igra u Tiraspolu, ali time prolaz Šerifa ne bi trebao biti ugrožen, budući da će i u Kišinjevu imati veliku podršku navijača, piše isti portal.

Stvara li se u Moldaviji podcjenjivačka klima? Je li se počela stvarati odmah po ždrijebu ili je rasla s vremenom? Dojam je da bi hrvatski trener na klupi Moldavaca, Stjepan Tomas, to mogao spriječiti, jer je sigurno došao do vrlo korisnih informacija o Zrinjskom, no pitanje je koliko je i on sam podložan tom nekad kobnom osjećaju u nogometu? Sve će dosta jasnije biti nakon što se iduće srijede od 20 sati zakotrlja lopta Pod Bijelim brijegom.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]
VEZANO

KOMENTAR / Velež za nijansu mora podići svoju igru

urednik

Zašto je tako apsurdan prijedlog uopće razmatran?

urednik

Zrinjski: Potpisao krilni ofenzivac TOŠK-a

urednik