DNEVNI LJUBAV&SEKS Mostar

MAMIĆ IMA ENERGIJE I ŽELI JOŠ VIŠE: Plavo sunce kćeri, Majsko sunce prijateljici

Piše: V.S.Herceg

Nakon što je hrvatski general Branimir Glavaš 2009. godine pobjegao iz Hrvatske kako ne bi išao za izdržavanje zatvorske kazne zbog ratnog zločina, te povratka u Hrvatsku nakon pet godina, vraćanja svih odličja i čina general-bojnika od strane predsjednika Zorana Milanovića te odluci Ustavnog suda o ukiranju presude i vraćanju postupka na početak, “viralna” osoba u Hercegovini postao je Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog Dinama.

U BiH je Mamić potražio utočište pred hrvatskim pravosuđem kojeg ga tereti za višemilijunsko izvlačnje novca iz NK Dinamo, a iz sličnih razloga u Hercegovini je također i njegov brat Zoran, bivši trener tog nogometnog kluba.

Mamić u intervalima ima običaj organizirati konferenciju za medije, prozivati hrvatske sudce dokazivajući kako ih je svojedobno podmićivao, a zbog previranja u izboru oko novog rukovodstva Dinama, posljednja konferencija za medije posvećena je prozivkama neistomišljenika.

Međutim, dok Mamić na presicama vodi svojevrsni monolog, psuje, proklinje, ljutito proklinje, a ponekad i skoro zaplače, skoro da i ne govori o svojim biznisima koje pokreće u Hercegovini.

Energija

Lavina komentara, pa tako i tekstova, tako je rezultirala nakon što se novi sportski direktor Dinama Ante Čačić osvrnuo se na Mamićevu opasku kako on (Čačić) nema dovoljno energije za tu poziciju.

-Što se tiče moje energije, nisam još u osmom desetljeću, u sedmom sam kao i on, ali nemam energiju kao on da osnujem novu obitelj, komentirao je Čačić time otvorivši nagađanja o Mamićevom bračnom statusu u Hercegovini.

Tisuće komentara na društvenim platformama pobudila je informacija da se bivši direktor Dinama ženi treći put i to Hercegovkom Jelenom P. mlađom od njega 30-ak godina iza koje je propali brak upravo zbog Mamića.

Sam Mamić, koji je vrlo aktivan na društvenim mrežama, ovu informaciju niti je potvrdio, a niti demantirao. Nedvojbeno je koliko je ova trivijalnost pobudila zanimanje javnosti te postala “viralnom”.

Plavo sunce, Majsko sunce…

Međutim, jako malo se zna o novim Mamićevim poslovnim pothvatima u Hercegovini, koji su usmjereni prvenstveno na obavljanje elektroprivredne djelatnosti, proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za fotonaponske elektrane, tzv. solare, a za koje traži koncesije diljem Hercegovine putem novoosnovane tvrtke Plavo sunce,  gdje je osnivač njegova kćer Iva, zajedno s Mirjanom Gagro, Ivankom Ostojić i Marinkom Barbarićem i direktorom Slavenom Zeljkom.

Radi se o vrlo unosnom biznisu, ali s vrlo ograničenim brojem zaposlenika te su neka od opravdanja kako se time “jača gospodarstvo” uistinu na klimavim nogama.

No, malo je poznato da je na ime Jelena P., s kojom se Mamić dovodi u svezu, 6. prosinca 2021. godine, registrirano poduzeće Majsko sunce d.o.o. sa sjedištem u Ljubuškom. Poduzeće imena po istoimenom hitu Zdravka Čolića, kako se neslužbeno doznaje, već ima svoje solarne panele na području Ljubuškog.

VEZANO

Sve Mamićeve žene…

urednik