DNEVNI

Mamić ponovno mora u Sud BiH

SARAJEVO – Hrvatska ne odustaje od izručenja Zorana Mamića, brata Zdravka Mamića i bivšeg trenera NK ‘Dinamo’ toj državi, doznaje portal “Avaza”. Novo ročište po zahtjevu Hrvatske za izručenjem mlađeg Mamića pravosuđu te zemlje zakazano je za naredni ponedjeljak u 13 sati. Hrvatska, za razliku od Zdravka Mamića, Zorana traži zbog pravosnažnosti presude kojom je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Prošle godine, Sud BiH je utvrdio da nema pretpostavki da se Zoran Mamić izruči Hrvatskoj.

Kako je rečeno portal “Avaza”, Sud BiH je prije dvije godine po istom slučaju odlučio u predmetu Zdravka Mamića i odbio zahtjev Hrvatske. “Ovdje je sve jasno. Nema uvjeta za izručenja, ali Hrvatska i dalje ne odustaje“, navodi izvor rečenog portala.

Mamići, koji su osuđeni u Hrvatskoj, ranije su tražili da kaznu izdržavaju u BiH, a molbu su uputili i bh. institucijama. Hrvatsko pravosuđe Zoranovo izručenje traži po tri osnova: radi ponovljenog sudskog postupka po odluci Vrhovnog suda, koji je ukinuo dio presude Županijskog suda u Osijeku i naložio ponovno suđenje, zbog izdržavanja kazne od četiri godine i osam mjeseci zatvora, na koliko je pravomoćno osuđen u potvrđenom dijelu prvostupanjske presude, te zbog istrage o podmićivanju trojice sudaca osječkog suda, u sklopu koje je braći Mamić određen pritvor.

VEZANO

Milojici 16 godina zatvora za ratni zločin

urednik

EL: Modri večeras veliki favoriti u Maksimiru

urednik

Podignuta optužnica protiv Ivana Đurića zbog ratnih zločina

urednik