DNEVNI NOGOMET

MANDIĆ: Jedan od najljepših perioda u karijeri mi je igranje za Zrinjski

Staniša Mandić je za Zrinjski 2019. godine odigrao 29 utakmica

Prvi igrač najavljen kao pojačanje u gabelskom GOŠK-u, koji je potpisao ugovor dva tjedna prije starta priprema za novu sezonu, je Staniša Mandić.

Radi se o 28-godišnjem krilnom napadaču iz Herceg Novog koji je u finalu U-21 Svjetskog prvenstva 2015. zabio gol Brazilu i osvojio ovaj naslov sa Srbijom, a pehar za prvaka (2021.) i osvajača Kupa (2020.) je podigao sa slovenskom Murom. Iskustvo igranja Premijer lige ima sa Zrinjskim. Kup Srbije je osvojio sa Čukaričkim 2015. godine. U GOŠK dolazi poslije sezone u Bahreinu.

 – Stigao sam preko agenta Stefana Bulića, on me kontaktirao i spojio sa ljudima iz kluba. Potpisao sam na jednu godinu, zadovoljan sam sa svim. Bitno je da svi budemo zdravi i da napravimo što bolji rezultat, govori Staniša Mandić koji je iz Metalca prošle godine otišao u Bahrein.

 – Imali smo česte pauze, to je druga kultura i svijet, pomalo je sve neorganizirano i stalno se nešto odlaže, dodao je.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

On ima iskustvo igranja Premijer lige sa Zrinjskim za koji je nastupao 2019. godine. U Premijer ligi je tad odigrao 26 utakmica, uz 4 gola i 2 asistencije. U Kupu je zabilježio 3 nastupa te upisao po jedan gol i asistenciju.

 – Jedan od najljepših perioda mi je igranje za Zrinjski, osjećao sam se najljepše u karijeri. Prijalo mi je to, a Gabela je relativno blizu Mostaru gdje imam dosta prijatelja. Ta mjesta u Mostaru su mi prirasla srcu, iako sam bio samo godinu dana. Uz to mi je i liga legla pa se nadam da će tako biti i sljedeće sezone, kaže Mandić.

Poznaje i neke suigrače u GOŠK-u.

 – Znam dva – tri momka koji su bili u Zrinjskom, kao što su Gabrijel Čoko i Mateo Ramljak, možda još ponekog iz viđenja ili ako sam igrao protiv njih.

Mandić bi trebao biti jedan od glavnih kotača u mehanizmu GOŠK-ovih ambicija.

 – Očekujem prvo da smo svi zdravi i da svi daju svoj maksimum, kako bi pomogli klubu i napravili što bolje rezultate. Svi uvijek kreću iz početka i imaju svoje šanse. Svako svakoga može dobiti, za nas je važno da se prvo dobro posložimo, a onda možemo napraviti i dobre rezultate, zaključio je Staniša Mandić.

Moram opet ispočetka

Staniša Mandić je prošao omladinske selekcije Srbije s kojom je napravio ogroman  uspjeh osvajanjem U-21 SP-a 2015. godine. Kasnije je upisao i 4 nastupa za seniorsku reprezentaciju Crne Gore. Očito je da se iz njegove forme i potencijala tih godina očekivalo da napravi više u svojoj nogometnoj karijeri.

 – Poslije SP-a je došlo do nekih nesuglasica između mene i kluba (tad je igrao za Čukarički Beograd), promijenio se izbornik… Događale su se čudne stvari, nismo pozivani u reprezentaciju, a tu smo bili 4 godine i napravili uspjeh. Potom sam sedam i po mjeseci bio povrijeđen. Kasnije sam se vratio i osvojio prvenstvo sa Murom, igrali smo i Ligu prvaka. Ukupno, mislim da mi se neke stvari nisu poklopile, nešto je bilo i do mene… U nekim trenucima nisam imao ni sreću i ljude koji bi stali iza mene kad sam mogao otići vani. Kad sam imao priliku, sputavali su me ili nisu dali da idem, a onda se sve to okrene. Sad sam u poziciji kao da krećem ispočetka, rekao je Mandić.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]