DNEVNI

Milorad Dodik u studenom ponovo putuje u Moskvu

Duško Perović, voditelj Predstavništva RS-a u Rusiji kazao je za ruski medij Izvestija da će predsjednik entiteta RS Milorad Dodik u studenom doputovati u Moskvu. Ovo će biti Dodikova treća posjeta Rusiji u posljednjih godinu dana, a prilikom svake posjete predsjednik RS-a iskaže podršku Rusiji u agresiji protiv Ukrajine.

‘Posjeta će biti početkom studenog ove godine. Nakon ovoga će stići naši zastupnici. To će biti krajem studenog, početkom prosinca’ rekao je Perović.

Kazao je kako još nije definiran program sastanka, odnosno s kime će se Milorad Dodik sastati, a u fokusu bi trebala biti saradnja u energetskom sektoru. Također, voditelj Predstavništva RS-a kazao je da Sarajevo blokira izgradnju kraka plinovoda iz Srbije, ali da ukoliko se to nastavi RS ima tajni plan B. Ranije je Milorad Dodik rekao da želi održati pregovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom do kraja 2023.

Prethodna posjeta Dodik bila je u svibnju, a početkom lipnja Vladimir Putin odlikovao je Dodika Ordenom Aleksandra Nevskog.