DNEVNI RUKOMET

MIRKO HERCEG: Uz odziv svih igrača do maksimalnog učinka

Bosanskohercegovački rukometni reprezentativni lijevi bek, Mirko Herceg, svoju treću klupsku sezonu igra u Mađarskoj, a drugu u ekipi Csurgoi, koja ove sezone ima odlične rezultate.

Herceg nastupa redovito i bilježi dobre igre, što je pozitivan signal i pred nastupe rukometne reprezentacije BiH u ožujku.

 – Trenutno smo četvrti i rezultat je stvarno super, a i ja sam zadovoljan jer igram. Produžio sam prije par dana i ugovor do ljeta 2025. godine. Cilj nam je Europa, a sad imamo malo teži raspored pa vidjet ćemo hoćemo li uspjeti, govori Mirko Herceg napominjući da bi za Csurgoi plasman do šestog mjesta predstavljao ciljani uspjeh.

 – Dosad smo rezultatski iznad očekivanja. Prošla sezona je bila katastrofa, ali smo imali dosta promjena unutar tima. Mislim da smo ove sezone dobili sve utakmice koje smo trebali, ali biće neizvjesno do kraja jer je mala razlika u odnosu na konkurenciju, kaže Ljubušak.

Redovito je bio u A timu BiH prethodnih godina pa je realno očekivati da će biti i na sljedećem popisu izbornika Irfana Smajlagića za utakmice s Kosovom 8. i 12. ožujka.

 – Prve dvije utakmice se nismo baš proslavili, a sad na sljedeće dvije moramo ići na pobjedu ukoliko se planiramo plasirati na prvenstvo. Svi znamo što je posljedica gubljenja utakmica, mislim da nam je svima u interesu da se plasiramo na EP, govori Herceg i dodaje o važnosti raspolaganja svim najjačim snagama:

 – Nadam se da da će se moći ovaj put odazvati igrači koji nisu bili na zadnjoj akciji zbog povreda, a nakon čega bi sve to trebalo puno bolje izgledati nego je bilo protiv Slovenije i Crne Gore.

Kosovo je protiv Slovenije pokazalo da nisu bezazlen protivnik.

 – Protiv Kosova sigurno neće biti lagan zadatak, pogotovo u Prištini gdje će domaći imati podršku publike, ali vjerujem u reprezentaciju i mislim da možemo tamo izboriti pobjedu. Ne sumnjam da ćemo i mi u uzvratu imati podršku navijača i najiskrenije se nadam da ćemo izaći s maksimalnim učinkom iz ova dva meča, a što bi nas približilo EP-u, kazao je Herceg.

S Irfanom Smajlagićem je ekipa radila samo pred i tijekom uvodne dvije utakmice kvalifikacija za EP.

 – Novi izbornik je došao malo kasno i nije bilo puno vremena za razrađivanje nekih detalja. Mislim da će vrijeme pokazati, ali sigurno da će unijeti neke promjene, svoje ideje i zamisli. A vidjet ćemo kako će ih ekipa prihvatiti i kakav ćemo iz toga rezultat dobiti, zaključio je Mirko Herceg.

Imamo potencijala

BiH ima novi A rukometni tim za koji je jasno da će trebati vremena i strpljenja.

 – Bilo je to okupljanje igrača iz Premijer lige i vjerujem da tu ima materijala i potencijala za standardne reprezentativce. Mislim da bi trebalo biti više takvih akcija da se vidi koliko tko može, smatra Herceg.

SKUPINA 7

1. Crna Gora   2          2          0          0          20        4

2. Slovenija     2          2          0          0          13        4

3. Kosovo       2          0          0          2          -14       0

4. BiH 2          0          0          2          -19       0

3. kolo (8. 3. 2023.)

Crna Gora – Slovenija

Kosovo – BiH

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]