BIH DNEVNI DOM SVAŠTA

MOSTAR Na šetalištu ‘niče’ zgrada od 9 katova

Mostar bi u skorijoj budućnosti mogao biti bogatiji za nekoliko novih stambenih i poslovnih centara, koje planiraju graditi uglavnom hercegovački poduzetnici.

Između ostalog, na nekadašnjem imanju obitelji Nardeli, koje se nalazi između Španjolskog trga, parka Zrinjevac i šetališta, kako saznajemo uskoro bi trebala krenuti izgradnja stambene zgrade visoke devet katova. Investitor je jedna firma koja se bavi trgovinom i distribucijom svjetskih renomiranih proizvoda.  Trenutno se na tom platou nalazi razrušena kuća i parking, a još prije 8 godine se spominjalo da će tu ‘niknuti’ poslovni centar. Ipak, neslužbeno saznajemo da će umjesto poslovnog centra biti izgrađena stambena zgrada.

Također, već ranije smo objavili da se na prostoru nekadašnje kompanije Slavonija Di planira gradnja ogromne stambene zgrade sa čak 600 stanova, a investitor je navodno vlasnik Mepas Malla Mirko Grbešić.  

Mostar je nedavno dobio novo Gradsko Vijeće, pa je za očekivati da će se lokalna vlast prihvatiti i posla s urbanizmom, koji je proteklih godina naprosto podivljao te je grad pretvoren u urbanističko ruglo. Ostaje vidjeti kakve građevinske planove imaju čelni ljudi Mostara. J. S.