DNEVNI

Nelson i Sattler potvrdili dolazak u Mostar

Predsjednik Gradskoga vijeća Mostara Salem Marić izjavio je da su veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson te šef Izaslanstva EU i specijalni predstavnik EU za BiH Johann Sattler potvrdili svoj dolazak na svečanu sjednicu Gradskoga vijećana na kojoj bi im se u srijedu trebalo dodijeliti javno priznanje „počasni građanin Grada Mostara”.

– Ono što mogu reći je da će sjednica biti sutra i da su naši dobitnici priznanja počasnoga građanina potvrdili svoj dolazak na sjednicu – izjavio je Marić u utorak novinarima nakon sastanka s predstavnicima Kantonalne organizacije SDA HNK i Gradske organizacije SDA Mostar kome je nazočio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Marić je izrazio žaljenje što se sjednica i odluka o dodjeli priznanja „pretvaraju u negativnu priču”.

– Žao mi je što se jedna svečana sjednica i odluka koju smo skoro jednoglasno usvojili na Gradskome vijeću pretvara u ovakvu negativnu priču koja ni Mostaru, a ni jednoj političkoj stranci to nije potrebna – kazao je Marić.

Po njegovim riječima, prilikom zakazivanja sjednice ispoštovane su sve procedure Poslovnik o radu Gradskog vijeća na koji se pozivaju gradonačelnik i potpredsjednici Gradskog vijeća.

– Na samoj sjednici, kada je donesena odluka o dodjeli priznanja, ništa više nije ni trebalo reći, nego samo odrediti datum dodjele priznanja – dodao je Marić.

Izrazio je nadu kako će se na svečanoj sjednici pojaviti i oni koji su, kako je rekao, tražili izgovor za njezino neodržavanje.