DNEVNI RUKOMET

NIKOLA PRCE: Briga za reprezentaciju BiH je na minimumu, kao i zadnjih godina

Nikola Prce je od prošle sezone trener – igrač u kosovskom klubu Besa Famgas gdje je ušao u svoju petu sezonu suradnje s ovim sportskim kolektivom.

U Besi Famgas je osvojio četiri titule prvaka, tri naslova pobjednika Kupa i dva Superkupa.

Igra i sa 43 godine

Počeo je naslove osvajati kao igrač, dok je kao trener – igrač osvojio jednu titulu i dva Superkupa koji su se na Kosovu počeli organizirati tek od prošle sezone.

 – Izgubili smo samo taj jedan Kup prošle sezone kad smo odigrali užasnu utakmicu i izgubili poslije sedmeraca od Trepče, kaže Nikola Prce koji je 31. kolovoza napunio 43 godine, ali ne posustaje.

 – Imamo problema u igračkom kadru pa sam zadnje dvije utakmice igrao po 50 minuta. Duša mi je ispala, teško je jer nisam više u pravom treningu. Teško je igrati i vidjeti sve sa pozicije trenera. Nekako sam odigrao te utakmice i dobro je prošlo jer se nisam ozlijedio, pogotovo pošto nije baš dobro u ovim godinama igrati toliko bez treninga, govori Prce koji je međutim sa 8 golova bio ključni igrač svog tima u osvajanju Superkupa.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ove sezone njegov klub opet ima jednake ambicije u kosovskoj Superligi.

 – Imamo jaču konkurenciju u Rahovecu, klubu koji je ovog ljeta napravio odličan posao jer su doveli nekoliko dobrih igrača. Uzeli su nama Egzona Đuku koji je možda najjači igrač kosovske lige, doveli jednog bivšeg reprezentativca Crne Gore i još dva igrača. Jako su dobra ekipa ove godine. Mi možda imamo nešto slabiji roster, ali više smo ekipa, sa podjednakom kvalitetom igrača što je nekako više po mom ukusu, kaže Čapljinac.

On ima dogovor s klubom do kraja sezone.

 – Uvijek sam mislio da ću poslije igrače karijere biti oko rukometa, dobio sam ponudu za trenera i tu se sad više vidim nego prije. Biti trener je još dosta teže nego igrač jer ima puno više pritiska, stresa i odgovornosti. A u situaciji gdje sam ja još uvijek i igrač nije nimalo lako, zaključio je Nikola Prce.

Sve se vrti u krug

Komentirao je stanje u reprezentaciji BiH od koje se, odlukom izbornika Ivice Obrvana, oprostio prije nego je sam namjeravao.

 – Slično kao domaća liga, djeluje kao da se sve vrti u krugu iz kojeg se ne miče. Jako teško je u reprezentaciji jer ovisite o puno nekih ljudi kojima možda uopće nije mjesto tu, koji su možda tu zalutali. Briga za reprezentaciju je na nekom minimumu, kao i zadnjih godina. Mislim da odlazak na Euro više nije neki „vau“ uspjeh jer smo već treći put tamo. Kvalifikacije su krenule loše, ali momcima čestitam na odličnim utakmicama s Crnom Gorom i Slovenijom. Na Euru imamo Gruziju koju bi trebali dobiti, dok je Nizozemska jako nezgodan protivnik sa stilom koji malo kome odgovara, ali se može pobijediti, plus Švedsku koja nam je jako daleko po svemu, zaključio je Nikola Prce.

Na nivou „trla baba lan da joj prođe dan“

Prce je istakao da je žalosno bilo stanje u Premijer ligi prema kojem se do neki dan nije znalo kad starta natjecanje.

 – Tuga je da ekipe koje su toliko uložile i bore se za titulu nemaju pojma kad počinju. To je velika tuga za taj sport koji je u prošlosti bilježio najbolje rezultate u BiH. Sve mislite da će biti bolje, ali nikako se ništa ne pomiče. Uvijek je to na nekom nivou „trla baba lan da joj prođe dan“.

Za Čapljinu bi opstanak bio uspjeh

Njegov matični kluba Čapljina će ove sezone opet igrati Premijer ligu.

 – Dok sam bio na ljeto više smo pričali o tome, sad sam u svojim problemima. Ako uspiju izboriti opstanak, to će sigurno biti uspjeh. Nisu dovodili neka imena, bazirali su se na okolinu, tako da će biti teško. Ne znam kako može to izgledati jer ne poznajem ni ostale. Da će biti teško, sigurno hoće, i ja im želim svu sreću da prve godine zadrže premijerligaški status. A onda ako žele nešto više, morat će i više uložiti kako bi došli na neku razinu koju možda Čapljina i zaslužuje po ranijim rezultatima, kazao je Prce.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]