DNEVNI Politika

O KOALICIJI SA SDA Nikšić: Odluku o ulasku u vlast u HNŽ-u donio je SDP HNŽ-a

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH i premijer Federacije, sinoć je bio gost Face TV-a.

Nikšić je govorio o svim aktuelnim temama, pa je odgovorio i na pitanja o formiranju Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, piše portal mostar.live.

Na opasku voditelja Senada Hadžifejzovića da su brojni članovi SDP-a u Mostaru razočarani zbog toga što je centrala stranke naložila ulazak u vlast sa SDA i HDZ,te koliko je opasno za samu stranku da se vodi takva politika, Nikšić je odgovorio:

“Ništa se nije desilo bez njihove saglasnosti. Niko ih nije natjerao da uđu u vlast. Niko… Dakle, odgovorno ovo tvrdim. To je odluka Kantonalnog odbora i svake organizacije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Ljudi su sjeli, odvagali, riješili i odlučili” – rekao je Nikšić.

Na pitanje, kakva je politika ući sa SDA u vlast, predsjednik SDP-a je odgovorio:

“Dole je bila tehnička Vlada posljednji mandat, kao i ova Federalna. Pošto je to kanton sa posebnim režimom, kao i Srednjebosanski i treba dvotrećinska većina, nije postojala dvotrećinska većina da se može napraviti vlada. Bili smo suočeni sa činjenicom hoćemo li deblokirati procese ili da blokiramo i ostanemo izvan te Vlade. Šta bi tek onda bilo? Pa ovako bar unutra imate poriliku da intervenišete i pokušate riješiti ove nagomilane probleme koji postoje u Hercegovini” – istakao je Nikšić.

VEZANO

Ogrešević o formiranju Vlade HNK: NES nikada neće pristati na ucjene HDZ-a i SDP-a, sada je sve do SDA

urednik

Zajedničkom implementacijom projekata do jačanja veze UNMO-a i Vlade HNŽ-a (VIDEO)

urednik

Nikšić o plaćama članova uprava: Neki imaju po dvije, dvije i po plaće premijera (VIDEO)

urednik