DNEVNI

NOVA ZAPOVIJED: Kafići mogu početi odmah raditi!

(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Federalni stožer civilne zaštite donio je danas zapovijed da u Federaciji BiH počnu raditi ugostiteljski objekti. Također, donesena je i naredba o početku rada javnog prijevoza.Pokretanje gradskog saobraćaja ponovo se planira od 15. 5., a Federalni stožer je donio i odluku da se dozvoljava ponovno uspostavljanje linijskog i izvanlinijskog prijevoza putnika počevši s tim datumom.

Federalni stožer je također donio naredbu kojom se već od danas dozvoljava pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. To znači da će se ugostiteljske usluge moći pružati samo u baštama kafića ili restorana i sl., javlja klix.ba.

U ugostiteljskim objektima, kako je odlučeno, zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša). Ugostiteljski objekti u FBiH zatvoreni su od 18. ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Stožer FBiH je obavezao županijske štabove civilne zaštite da razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola.

Federalni stožer večeras je donio i odluku po kojoj s radom od danas mogu početi i stomatološke ordinacije, te privatne zubotehničke laboratorije.

VEZANO

Uzima li i BiH napokon dio kolača od velikih inozemnih investicija?

urednik

DEJA VU 2016.: Očekujemo status kandidata do kraja godine, 2020.: Očekujemo status kandidata do kraja godine

urednik

Bivša missica postala državna savjetnica (FOTO)

urednik