DNEVNI MUZIKA

Novi singl mostarskog kantautora Feđe Ibrulja: Pjesmu ‘Ti’ je realiziralo dobro prijateljstvo (VIDEO)

Na oduševljenje fanova glam pop rocka, svjetlo dana nedavno je ugledao četvrti singl mostarskog kantautora Feđe Ibrulja pod nazivom “Ti”. Spot za pjesmu sniman je, vjerovali ili ne, mobitelom i to tijekom Feđinog odmora u Austriji i na Siciliji u kolovozu prošle godine. Ovakav način rada predstavlja vid potpore mladim umjetnicima i glazbenicima zainteresiranim za snimanje i video spotova.

Muziku i tekst potpisao je Ibrulj, dok su audio recording, miks i master u potpunosti urađeni u Blacksmith studiju u Kragujevcu u produkciji Stefana Kovačevića s kojim FM Project ima dugogodišnju suradnju. FM Project inače predstavlja neovisni Indie podvig koji djeluje od 2015, a koncem 2020. na domaće tržište planira plasirati album od deset numera. Za snimanje spota zadužen je bio Feđin prijatelj Samir Zagorčić, dok jer montažu radio Steve Skakić – Svita.

– U potpunosti sam zadovoljan dosadašnjim reakcijama. Pohvale stižu sa svih strana. Hvala svima i ovim putem. Sve ovo je dobar motiv za dalji rad, ističe mostarski glazbenik.

Audio zapis za pjesmu “Ti” nastao je prije dvije godine. Producent i aranžer Stefan Kovačević ujedno je svirao sve instrumente i pjevao bek vokale, pa mu Feđa, kako kaže, duguje posebnu zahvalnost.

– On je teško dodirljiva ljudska veličina i muzičar u pravom smislu te riječi. Što se tiče naše suradnju, dovoljno je kazati da je on moj pobratim. Nemjerljiv doprinos za nastanak video spota dao je i moj dugogodišnji prijatelj Samir Zagorčić, javnosti poznat kao apsolutni pobjednik regionalnog TV Showa, OBN Supernova Multi Talents u kategoriji gluma. Ipak, kada je u pitanju bezuslovno prijateljstvo, on nikad nije znao, niti je htio glumiti. Ne postoje riječi koje bi izrazile zahvalnost što me trpi sve ove godine, a prošlo ih je 23, navodi Ibrulj.

Dio značajnog projekta bio je i Mostarac sa australskom adresom Steve Skakić-Svita (na YouTubeu poznat kao Oliwud). On je, podsjeća Ibrulj, od 30 gigabajta materijala uspio napraviti video koji ima svoj početak, kraj, glavu i rep.

– Osim titule najsmješnijeg i najpozitivnijeg Mostaraca, Svita je YouTuber i izvrstan muzičar, pa mu nije bio problem ekranizirati materijal i udahnuti mu dinamiku i život. Ovu pjesmu realiziralo je i plasiralo samo dobro prijateljstvo, kaže Feđa.

Novi projekti mogli bi, kaže nam, uslijediti već za nekoliko mjeseci. Ni tijekom pandemije koronavirusa nije mirovao.

– Bilo je radno. Pripremam novi singl i sport već u narednim mjesecima, najavio je.

Na kraju se osvrnuo i na materijal grupe Pikova dama, u kojemu je također uzeo učešće. Riječ je o skladbi “Tamo iznad Neretve”, za koju je snimljen spot na više lokacija u gradu. Pjesma je nastala kao znak potpore sugrađanima u teškim i čudnim vremenima uslijed borbe protiv pandemije koronavirusa, ali i kao znak potpore svima kojima glazba osvjetljava dušu i onda kada je teško.

– Zadovoljni smo uspjehom koji je za samo nekoliko dana postigla ova pjesma. Sve reakcije i u ovom slučaju bile su pozitivne i to je znak da smo napravili dobru stvar, rekao je Ibrulj. D. A.

VEZANO

Tamo gdje nema transparentnosti najveći je otpor žitelja poštivanju zdravstvenih preporuka

urednik