DNEVNI NOGOMET

PL BiH: Mogu li Širokobriježani i Bordo momci zadržati ritam?

Možda dva najzanimljivija susreta 5. kola Premijer lige igrat će se u nedjelju na Pecari i ponedjeljak na Koševu.

– Sigurno da je vedra atmosfera kada si prvi na tablici, istaknuo je šef struke Širokog, Marijan Budimir, koji je u prilici svezati i četvrti pozitivan rezultat.

– Dočekujemo GOŠK s maksimalnim poštovanjem. Pogledao sam njihove utakmice i mogu reći kako tijekom utakmice igraju toplo-hladno, od odličnih stvari do nekih crnih rupa u koje upadaju. Međutim, to je cijena odrastanja i povratka u Premijer ligu BiH, dodao je Splićanin koji u kadru neće imati jedino nedovoljno oporavljenog desnog bočnog, Adama Benića.

– Imaju kvalitetnog, domaćeg trenera koji će sigurno biti motiviran pokazati s GOŠK-om sve što zna. U ovaj susret ulazimo s maksimalnom motivacijom i pripremom. Nadam se kako ćemo biti pravi i uz pomoć naših navijača uzeti tri boda, poentirao je Budimir koji sigurno nije pod pritiskom kojeg osjeća strateg Sarajeva, Simon Rožman.


Njegovo Sarajevo u ponedjeljak čeka Velež – za kojeg se u ovom trenutku ne može reći koliko bi mogao biti opasan na Koševu – prije svega zbog svježe situacije oko odlazaka trenera Nedima Jusufbegovića i sportskog direktora Sanjina Alagića. Rožman je rekao što on misli…

– U ekipi vlada radna atmosfera, pohvalio se Slovenac, čiji je tim u prethodne dvije utakmice savladao Posušje i Tuzlu.

– Uživam sa igračima, pomaci su vidni, znamo što nam nedostaje. Ima tu još prostora za napredak, a Velež je promijenio trenera i nepoznanica su, izjavio je pa dodao: To jeste problem, ali neće se oni promijeniti jednim klikom. Mi gledamo na sebe. A oni će sigurno imati novu energiju sa novim trenerom S. N.