DNEVNI NOGOMET

PL: Zrinjski podigao pehar, Borac u Europi, Sarajevo fokus usmjerilo na Velež

Iza nas je jedan od najupečatljivijih tjedana tekuće sezone Premijer lige BiH, vikend za vrijeme kojeg su se dogodile scene po kojima će 20. zajednička premijerligaška kampanja sigurno ostati zapamćena.

U Mostaru je bilo svečano, najsvečanije.Zrinjski je dobio pehar i medalje, a nakon 23. pobjede u prvenstvu – minimalne, protiv Širokog.- Igrači su glavni glumci, rekao je za vrijeme slavljeničke noći šef struke Sergej Jakirović.

– Imam zamisli i ideje, ali oni su ti koji provode na terenu te ideje i bez njih ništa ne bi bilo moguće. Od prvog dana fantastična jedna grupa, homogena, koja je bila motivirana pokazati da možemo u kontinuitetu igrati dobro, pobjeđivati. Oborili smo niz rekorda i ja se nadam da je ovo tek početak ove momčadi, dodao je šef Plemstva.

Svečano u Mostaru, ali radosno i u Banja Luci… gdje je Borac pobjedom nad Sarajevom u praksi osigurao Europu.
– Sigurno da smo napravili jedan veliki korak, ali ima još pet utakmica. Dok ne bude matematički potvrđeno, ne možemo razmišljati o tome, izjavio je trener prošlosezonskih prvaka, Tomislav Ivković.

Kolega mu s klupe Sarajeva, Aleksandar Vasoski poručio je da ‘Borcu ovo ne treba’ te poručio ono što je morao, da će se Bordo tim fokusirati na finale Kupa, 19. svibnja. A tamo će čekati Velež, u kojem su nakon proteklog vikenda također bili nezadovoljni… a gostovanje u Trebinju je najavljeno kroz prizmu lijepog jubileja za trenera Feđu Dudića. Naime, bila mu je to 1000. utakmica na klupi Rođenih, ali očito nije bilo suđeno – da izdobri…

– Vidjela je javnost sve, Velež ovo nije zaslužio. U Mostaru bude sve korektno tko god dođe. A ovo ni na što ne liči, vidjeli ste moment koji je odlučio pobjednika. OK, čestitam protivniku što god drugo kažem, neće biti OK, izjavio je Dudić, čiji je tim do Polica bio u nizu od šest utakmica bez poraza. S. N.

Standings provided by SofaScore LiveScore


VEZANO

Zrinjski: Utrke rješavali protiv Orašja, dvije Mladosti, Slobode, Širokog, ali i porazom u Gradačcu

urednik

Velež: Povratak na Poljud nakon 31 godine

urednik

Velež: Danas u Modriči, Osim očekuje da će se njegova ekipa nametnuti

urednik