DNEVNI

Počeli radovi na gradnji bazena u Mostaru

Radovi na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru jučer su konačno počeli. Izvođač je tokom jučerašnjeg dana radio na pripremi gradilišta.

Prošlog tjedna je nakon brojnih prolongiranja potpisan ugovor o gradnji koju će izvesti širokobriješka tvrtka firma Hering.

Ugovor za izvođenje prve faze koja podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade u Gradskoj vijećnici potpisati su gradonačelnik Mario Kordić, direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo i direktor Heringa, Ladislav Bevanda.

Grad, županija, Federacija…

Stavljanjem potpisa na višemilijunski ugovor, oni su zagarantovali da će se ugovoreni dio radova realizirati u roku od 18 mjeseci od ulaska u radove, koji po zakonu moraju početi najdalje u roku od 30 dana.

Izgradnja Olimpijskog bazena je investicija koja će premašiti 20 milijuna KM i radit će se u dvije faze, a planirani rok izgradnje je dvije godine od uvođenja izvođača radova.

– Mnogi su bili skeptici da će radovi uopće početi, ali iako sporo, napokon je došao i taj dan. Drago mi je da sam bio dio ekipe koja je inicirala i pokrenula izgradnju, jer su na našu inicijativu 2021.osigurana početna sredstva od 120.000 KM za izradu projektne dokumentacije, napisao je na društvenim mrežama uz fotografije s mjesta gdje je počela izgradnja bazena, vijećnik Adil Šuta.

Dodao kako se očekuje da će Grad Mostar, Županija i Federacija osigurati preostala sredstva u 2024. kako bi se bazen završio u predviđenom roku. Zanimljivo je, još u kolovozu prošle godine, bageri su bili izašli na mjesto građenja, navodno bili započeli pripremne radove, te nakon par dana nestali.

Fadil prije 13 mjeseci

Na istom mjestu jučer su se našli ravno 13 mjeseci poslije. Što je sve moralo biti urađeno tijekom minulih 13 mjeseci i zašto je i komu trebalo to da se ozvaniči početak tada, nije teško odgonetnuti.

Bilo je to mjesec i pol prije lokalnih izbora, nakon kojih Fadil Novalić više nije premijer Federacije BiH.

Bazen je prema riječima čelnih ljudi Grada jedan od dva generacijska projekta koji su u tijeku. Prvi je dovršetak gradske sportske dvorane započete 1985, o čemu smo pisali u jučerašnjem izdanju Dnevnog lista.

N. K.