DNEVNI SVAŠTA

Položaj u krevetu otkriva u kakvoj ste vezi

Ako ste nedavno promijenili naviku vezano uz položaj spavanja, to može ukazivati na probleme u intimnom odnosu, tvrde stručnjaci, piše Reader’s Digest. Naime, prema njihovom mišljenju oložaj spavanja otkriva kvalitetu i stabilnost partnerske veze. Zanimljivo je, međutim, da su neke od poza koje bi se mogle povezati s nevjerom i problemima, vrlo popularne među partnerima, što nije lako objasniti. 

Okrenuti leđima, uz razmak: Možda vas razdvaja prevara

Čak 34 posto parova spavaju svaki na svojoj strani kreveta, okrenuti leđima jedno drugom. Stručnjaci to povezuju  s osjećajem sigurnosti u vezi i nedostatkom potrebe da se iskazuje privrženost.

To je prihvatljivo objašnjenje u većini slučajeva, no ako ste nekada spavali čvrsto priljubljeni, a odjednom ste se razdvojili, to je znak za uzbunu. Naime, to je jedan od najpopularnijih položaja spavanja kad je partner – nevjeran. To se objašnjava podsvjesnim osjećajem da se ne želi previše približiti drugom partneru kako ne bi prepoznao znakove prijevare. Dakle, obratite pažnju i na ostale znakove nevjere.

Poljubac leđima: Razdvojeni uz dozu intime

Partneri spavaju okrenuti leđima, ali su leđa priljubljena jedno uz drugo. Vjerojatno se osjećaju sigurno u vezi i ne osjećaju potrebu iskazivanja privrženosti. No, ostaju priljubljeni jedno uz drugo, a nerijetko isprepletu i noge, što daje osjećaj povezanosti i sigurnosti.

Kod ovakvog načina spavanja vjerojatno je riječ o partnerima koji su snažne osobnosti i imaju irazličite interese, ali im to ne smeta da se podržavaju. Tu pozu noću zauzima oko 22 posto parova.

Položaj žlice u ranoj fazi veze

Jedan partner leži na boku, drugi je priljubljen uz njegova leđa. Poza je najčešća kod friških parova, čak 48 posto njih noću spava u toj pozi, pa i vodi ljubav. Zanimljivo je da kad veza odmakne to više nije najudobnija poza, pa ju bira tek 16 posto parova. Ostali kažu da u tom položaju imaju poteškoća sa spavanjem.

Poza ‘zločesto prase’

To je poza u kojoj se jedan partner raširi preko cijelog kreveta, dok se drugi partner mora ugurati u ono malo prostora koji je ostao. Veći dio kreveta navodno češće zauzimaju muškarci, iako to mogu biti i žene, a ovu pozu najčešće bira oko 14 posto parova, prenosi 24sata.hr.

Teško je reći koji su uzroci nepravedne raspodjele prostora u krevetu, osim da dečki, vjerojatno, gledaju kako da im bude ugodno i ne misle na ženu.

Njuškanje – znak duboke intime

Partnerica spava na muškom ramenu, a on miriše njenu kosu. Tu pozu bira oko osam posto parova, a svi se slažu s tim da može biti neugodna i naporna. Osim što može dovesti do toga da muškarcu utrne ruka, i žena je u neprirodnom položaju, pa joj može postati neugodno. Zato je ovo poza u kojoj partneri najčešće provedu kratko vrijeme dok razgovaraju, prije nego utonu u san.

Isprepleteni u žarkoj ljubavi

Novi ljubavnici često spavaju u pozama koje im omogućavaju da potpuno isprepletu tijela. Kako je to često vrlo neugodan i naporan položaj, ne čudi što ga bira samo 6 posto parova u dugoročnim vezama.

Ostali kažu kako se tako zapetljani nikako ne mogu naspavati, a poseban je problem to što će obavezno probuditi partnera ako moraju ustati na toalet, ili zato što im se ne spava, prenosi Reader’s Digest.

VEZANO

Seks…ali bez penetracije

urednik

Tjedni plan za seks

urednik

Razlike između filmskog i stvarnog seksa

urednik