DNEVNI SVAŠTA

Položaj u krevetu otkriva u kakvoj ste vezi

Ako ste nedavno promijenili naviku vezano uz položaj spavanja, to može ukazivati na probleme u intimnom odnosu, tvrde stručnjaci, piše Reader’s Digest. Naime, prema njihovom mišljenju oložaj spavanja otkriva kvalitetu i stabilnost partnerske veze. Zanimljivo je, međutim, da su neke od poza koje bi se mogle povezati s nevjerom i problemima, vrlo popularne među partnerima, što nije lako objasniti. 

Okrenuti leđima, uz razmak: Možda vas razdvaja prevara

Čak 34 posto parova spavaju svaki na svojoj strani kreveta, okrenuti leđima jedno drugom. Stručnjaci to povezuju  s osjećajem sigurnosti u vezi i nedostatkom potrebe da se iskazuje privrženost.

To je prihvatljivo objašnjenje u većini slučajeva, no ako ste nekada spavali čvrsto priljubljeni, a odjednom ste se razdvojili, to je znak za uzbunu. Naime, to je jedan od najpopularnijih položaja spavanja kad je partner – nevjeran. To se objašnjava podsvjesnim osjećajem da se ne želi previše približiti drugom partneru kako ne bi prepoznao znakove prijevare. Dakle, obratite pažnju i na ostale znakove nevjere.

Poljubac leđima: Razdvojeni uz dozu intime

Partneri spavaju okrenuti leđima, ali su leđa priljubljena jedno uz drugo. Vjerojatno se osjećaju sigurno u vezi i ne osjećaju potrebu iskazivanja privrženosti. No, ostaju priljubljeni jedno uz drugo, a nerijetko isprepletu i noge, što daje osjećaj povezanosti i sigurnosti.

Kod ovakvog načina spavanja vjerojatno je riječ o partnerima koji su snažne osobnosti i imaju irazličite interese, ali im to ne smeta da se podržavaju. Tu pozu noću zauzima oko 22 posto parova.

Položaj žlice u ranoj fazi veze

Jedan partner leži na boku, drugi je priljubljen uz njegova leđa. Poza je najčešća kod friških parova, čak 48 posto njih noću spava u toj pozi, pa i vodi ljubav. Zanimljivo je da kad veza odmakne to više nije najudobnija poza, pa ju bira tek 16 posto parova. Ostali kažu da u tom položaju imaju poteškoća sa spavanjem.

Poza ‘zločesto prase’

To je poza u kojoj se jedan partner raširi preko cijelog kreveta, dok se drugi partner mora ugurati u ono malo prostora koji je ostao. Veći dio kreveta navodno češće zauzimaju muškarci, iako to mogu biti i žene, a ovu pozu najčešće bira oko 14 posto parova, prenosi 24sata.hr.

Teško je reći koji su uzroci nepravedne raspodjele prostora u krevetu, osim da dečki, vjerojatno, gledaju kako da im bude ugodno i ne misle na ženu.

Njuškanje – znak duboke intime

Partnerica spava na muškom ramenu, a on miriše njenu kosu. Tu pozu bira oko osam posto parova, a svi se slažu s tim da može biti neugodna i naporna. Osim što može dovesti do toga da muškarcu utrne ruka, i žena je u neprirodnom položaju, pa joj može postati neugodno. Zato je ovo poza u kojoj partneri najčešće provedu kratko vrijeme dok razgovaraju, prije nego utonu u san.

Isprepleteni u žarkoj ljubavi

Novi ljubavnici često spavaju u pozama koje im omogućavaju da potpuno isprepletu tijela. Kako je to često vrlo neugodan i naporan položaj, ne čudi što ga bira samo 6 posto parova u dugoročnim vezama.

Ostali kažu kako se tako zapetljani nikako ne mogu naspavati, a poseban je problem to što će obavezno probuditi partnera ako moraju ustati na toalet, ili zato što im se ne spava, prenosi Reader’s Digest.

VEZANO

Devet poza u kojima će penis ostaviti dojam da je veći nego što jeste

urednik

Ljubavni spojevi nakon pedesete

urednik

Razlike između filmskog i stvarnog seksa

urednik