DNEVNI

U BiH stiže 250 milijuna eura!

Vijeće je danas donijelo odluku o pružanju makrofinancijske pomoći u iznosu od tri milijarde eura za deset partnera obuhvaćenih procesom proširenja i partnera u susjedstvu kako bi im se pomoglo da se suoče s ekonomskim posljedicama pandemije bolesti COVID-19, propćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Financijska pomoć bit će pružena u obliku kredita pod vrlo povoljnim uvjetima, a raspodijelit će se na sljedeći način – Albanija: 180 milijuna eura, Bosna i Hercegovina: 250 milijuna eura, Gruzija: 150 milijuna eura, Jordan: 200 milijuna eura, Kosovo*: 100 milijuna eura, Moldova: 100 milijuna eura, Crna Gora: 60 milijuna eura, Republika Sjeverna Makedonija: 160 milijuna eura, Tunis: 600 milijuna eura, te Ukrajina: 1,2 milijarde eura.

Pomoć EU tim će jurisdikcijama poslužiti za pokrivanje njihovih neposrednih potreba za finansiranjem koje su se povećale zbog izbijanja bolesti COVID-19. Uz podršku Međunarodnog monetarnog fonda, tim sredstvima doprinijet će se jačanju makroekonomske stabilnosti i stvorit će se prostor za usmjeravanje resursa na zaštitu građana i ublažavanje negativnih socioekonomskih posljedica pandemije prouzrokovane koronavirusom, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

VEZANO

Lijekovi za povišeni krvni tlak ne povećavaju rizik od covida-19

urednik

Bregu: Zajedničkim graničnim prijelazima zapadni Balkan bi mogao uštediti

urednik

Veoma važno za BiH da uđe u pripremne aktivnosti za nabavku vakcine

urednik