BIH DNEVNI IZBOR UREDNIKA

MORALO JE BITI TAJNO Poništava se prvi krug izbora za gradonačelnika Mostara?

Kako saznajemo, u toku je usuglašavanje odluke o mostarskim izborima koja će u Gradsko vijeće biti dostavljena ili sutra ili prekosutra.

MOSTAR – Prvi krug izbora za gradonačelnika Mostara mogao bi biti poništen jer se, protivno Statutu Grada Mostara, odvijao javnim glasanjem. Na potezu je OHR, iz kojeg su za Dnevni list neformalno potvrdili da će reagirati.

Jedna od mogućnosti je i da se prvi krug glasovanja poništiti a proces vrati na početak. Naime, čl. 36. st. (1) još uvijek važećeg Statuta Grada Mostara, kojeg je nametnuo upravo OHR,  kaže da su “izbori u Gradskom vijeću Mostara tajni, osim ako Statutom nije drugačije definirano“.

Uoči glasovanja za kandidate za gradonačelnika prošloga petka, Gradsko vijeće Grada Mostara je, na prijedlog SDA, prihvatilo da se glasuje javno. Budući je nastavak konstituirajuće sjednice sazvan za srijedu, OHR i nema previše vremena za reakciju.

Prva sjednica novog saziva Gradskog vijeća Mostara (Foto FENA/Mario Obrdalj)

Kako saznajemo, u toku je usuglašavanje odluke o mostarskim izborima koja će u gradsko vijeće biti dostavljena ili sutra ili prekosutra.

VEZANO

Konaković dao podršku BH Bloku Mostar

urednik

Schmidt i veleposlanici traže da Mostar ukloni imena ustaša s ulica

urednik

Mještani Opina čiste i uređuju naselje (FOTO)

urednik