DNEVNI

Poslije svake kiše Mostar izgleda kao da su padale granate

Svim građanima Mostara odavno su poznati problemi s ‘rupama na cesti’. Doista, teško je sačuvati automobil ispravnim ako svakodnevno vozite mostarskim ulicama. Dok se glavne ceste renoviraju već godinu dana (nije baš jasno zbog čega tako dugo traje), prava katastrofa nastaje unutar kvartova gdje se asfalt doslovno raspada poslije svake kiše. U proteklih dvadesetak dana ‘nikle’ su brojne nove-stare rupe, koje do danas još nitko nije sanirao, a ne zna se ni hoće li, ni tko će ni kad će. Od gradonačelnika stalno čujemo najave o godini prekretnice, o dobrobiti za građane, međutim kada ‘nestanu’ hvalospjevi s portala, sve što ostaje građanima jesu krateri po ulicama, raspadajući trotoari, smeće na svakom koraku (i dalje), psi bez brnjica po parku… Može se ići stvarno u nedogled.

Jedna petominutna šetnja užim gradskim središtem bila je dovoljna da uslikamo štetu nastalu od nedavnih kiša, koju će netko nekad valjda sanirati. Pretpostvaljamo da će to biti improvizacija stanara tih kvartova, kao i dosada. Gradske službe imaju prečeg posla nego baviti se konkretnim gradskim problemima. Zasada od novih direktora gradskih poduzeća, stranačkih ‘stručnjaka’, čujemo samo najave o novim naplatama, novim poskupljenjima usluga…

Problem je jedino što kad građani plate uslugu, očekuju onda i da je dobiju, a ne da plate više od 200 maraka godišnje za parking do kojeg će doći preko dvometarskih kratera, pokraj malih gradskih deponija.

Dajte radite nešto korisno!